Η εταιρεία Top Gas κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για τρεις παραβάσεις των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, στο πλαίσιο του εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Εξιτήριο πήρε ....ο εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί πιο ελαφρά. Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του 33χρονου, στην Εντατική του «Άγιος Σάββας» ο 40χρονος.

Αναφορικά με το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στον Ασπρόπυργο Αττικής και στο οποίο τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει ότι:

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο του ατυχήματος και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια αλλά και να αποδοθούν ευθύνες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία TOP GAS έχει ήδη κληθεί να παράσχει εξηγήσεις για τρεις παραβάσεις των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του ενός εκ των τριών εργαζομένων.

Επίσης, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του δεύτερου εκ των εργαζομένων που τραυματίστηκαν. Ο τρίτος εργαζόμενος έλαβε εξιτήριο.

Η τήρηση των κανόνων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το σύνολο της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό».

Τα νεότερα για την υγεία των τραυματιών

Σε νέα ανακοίνωση, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν ενημερώνει σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από το ατύχημα στις εγκαταστάσεις Top Gas στον Ασπρόπυργο.

Όπως αναφέρει:

«Ο 33χρονος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, παραμένει διασωληνωμένος, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση και φέρει εγκαύματα 3ου βαθμού.

Ο 40χρονος διακομίστηκε και αντιμετωπίζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών Άγιος Σάββας.

Ο 27χρονος αφού παρέμεινε στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας και έγινε πλήρης εργαστηριακός έλεγχος, εξήλθε υγιής από το νοσοκομείο μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 
Top