«Οι «μαύρες τρύπες» θα φάνε τα πάντα στο σύμπαν, αυτό ισχυρίζεται ο θεωρητικός φυσικός Robbert Dijkgraaf και εξηγεί τους λόγους στο παρακάτω βίντεο… Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ανακάλυψη από τη θεωρία του Αϊνστάιν είναι ότι το σύμπαν επεκτείνεται. Αλλά μάθαμε κάτι ακόμα πιο δραματικό τα τελευταία χρόνια.

Μάθαμε ότι το σύμπαν δεν επεκτείνεται μόνο, αλλά υπάρχει κάτι σαν μια δύναμη μέσα στον κενό χώρο που σπρώχνει το σύμπαν. Στην πραγματικότητα επιταχύνει την επέκταση του σύμπαντος και αυτό έχει πραγματικά δραματικές συνέπειες. Αυτό σημαίνει ότι το μακρινό μέρος του σύμπαντος θα αρχίσει να απομακρύνεται τόσο γρήγορα προ ένα σημείο, που θα ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός.
Δηλαδή, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα δούμε. Έτσι, αυτό που θα συμβεί στο δικό μας μέρος του σύμπαντος είναι ότι όλοι οι γειτονικοί γαλαξίες θα εξασθενίσουν αργά. Και μένουμε μόνο με τον γαλαξία μας και ίσως με μερικούς άλλους και αυτό είναι.

Θα είμαστε ένα είδος ζωής σε ένα νησιωτικό σύμπαν.

Έτσι, όταν ο γαλαξίας αφεθεί μόνος σε αυτό το άδειο σύμπαν, τα αστέρια θα εξαφανιστούν ένα προς ένα επειδή θα καούν τα καύσιμα τους. Και όταν όλα τα αστέρια φθάσουν σε αυτό το σημείο, η μόνη δύναμη που θα έχει απομείνει είναι η δύναμη της βαρύτητας.

Και οι μαύρες τρύπες θα φάνε τα πάντα στο σύμπαν, και αυτό θα είναι.  Είναι ένα πολύ απελπισμένο μέλλον για το σύμπαν. Και νομίζω ότι γι ‘αυτό πολλοί φυσικοί ήταν πολύ διστακτικοί να πιστεύουν ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η αληθινή μελλοντική ιστορία του σύμπαντος. Αλλά αποδεικνύεται ότι όλα τα πειράματα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση».


Πηγή


 
Top