ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ "ΣΚΙΣΙΜΟ" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ...

Εν είδη… ψυχοθεραπείας για τους βουλευτές ο πρωθυπουργός συγκαλεί στις 11 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στην ψηφοφορία των μέτρων που θα διενεργηθεί στις 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθυνθεί στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να τονίσει πως «θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα εφαρμόσει και μέτρα και αντίμετρα», με στόχο την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και  ορίζοντα εξαετίας.

Βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι να τονώσει το ηθικό των βουλευτών που έχουν έντονες ενστάσεις, παρότι δεν είναι διατεθειμένοι να καταψηφίσουν. Ωστόσο, γκρινιάζουν για το «μαχαίρι» στις συντάξεις και για τη μείωση στο αφορολόγητο.

Ξορκίζουν την εσωστρέφεια-Τρικ η ονομαστική

Και μπορεί από το Μαξίμου να μην αγωνιούν για το αποτέλεσμα της ψήφισης των μέτρων, ωστόσο επιθυμούν να αποφύγουν την εσωστρέφεια και τα «πυρά» εκ των έσω για τα μέτρα. Ενώ, βασικό τρικ της ηγεσίας για να συσπειρώσει κομματικά είναι ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για να φέρει σε δύσκολη θέση πρωτίστως τη Νέα Δημοκρατία και ακολούθως τα υπόλοιπα κόμματα.

Την ώρα ,τέλος, που μεγάλη μερίδα βουλευτών αλλά και υπουργών αντιτίθεται στο να παρουσιαστεί η συμφωνία ως successstory, το καμπανάκι έχει ηχήσει και στα αυτιά του Μαξίμου.
«Κάναμε δύσκολη πολιτική επιλογή» είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Τσίπρας και αποτίναξε από πάνω του τις ευθύνες λέγοντας πως ό,τι έγινε έγινε διότι ήταν  «η βέλτιστη δυνατή λύση για να αρθεί το αδιέξοδο που προκαλούσε με τη στάση του το ΔΝΤ». 




 
Top