ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ...
ΤΑ "ΕΡΓΑ" ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β(ΟΥ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ...
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ  ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ Ή ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ;;; 

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ο  ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ;;;



Διαβάστε τη Δήλωση – Παρέμβαση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »
Εγκρίθηκαν  χθες ( 24-5-2017) στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία κατασκευές στον χώρο των Λιπασμάτων. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει ένα Φεστιβάλ στον χώρο για να δείξει ότι η υπόθεση της αναμόρφωσης του χώρου των Λιπασμάτων προχωράει και όλα δείχνουν ότι επικεντρώνει σοβαρά πολιτκά και αυτοδιοικητικά  σ΄αυτές τς εκδηλώσεις για τις οποίες έχει αναθέσει στο ΚΕΚ του Δήμου με προγραμματικές συμβάσεις) να προχωρήσει συναυλίες, εκδηλώσεις και εργασίες ύψους περίπου ... 500.000 ευρώ, πέραν βέβαια των εργασιών που κάνει ο όδιος ο Δήμος.
Προσωπικά ,αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ψηφίσαμε λευκό.

Θα ήθελα να είμαι όσο μπορώ σαφέστερος στους λόγους που δεν υπερψήφισα τις συγκεκριμένες κατασκευές, αλλά και γιατί πιστεύω ότι η φιέστα που ετοιμάζεται δεν δείχνει καθόλου δυστυχώς να προχωράει επί της ουσίας η ανάπλαση των Λιπασμάτων και ίσως μάλιστα να την φέρει και πίσω.
1.       Συγκεκριμένα, τις συγκεκριμένες κατασκευές δεν τις ψήφισα, γιατί δεν παρουσιάστηκε κανένα πιστοποιητικό στατικής επάρκειας και δεν πείστηκα πως ό,τι κατασκευάζεται εξασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας. Στον χώρο δεν θα κατασκευαστεί κανένα W.C η κάποια μικρή καντίνα. Ανάμεσα στα άλλα , θα κατασκευαστεί και θέατρο εκατοντάδων θέσεων. Αυτό αυξάνει την απαίτηση να υπήρχαν ήδη διασφαλίσεις στατικότητας και ασφάλειας μαζί με το εισηγητικό και να μην εισπράξουμε γενικές απαντήσεις ότι θααααααα μας δοθούν τα πιστοποιητικά. Συγγνώμη,αλλά με τέτοια πράματα δεν παίζω. Η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία που έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε βέβαια την πρότασή τους. Αυτό που μένει σε όσους θέσαμε θέματα ασφάλειας είναι να επιμείνουμε μέχρι τέλους να υπάρξουν τα σχετικά πιστοποιητικά από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο θα το επισημάνω. Ας είναι η Δημοτική Αρχή πιο υπεύθυνη, πιο οργανωμένη. Αυτά προς το παρόν.
2.       Ο κ. Δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξή του , αναφερόμενος στην λειτουργία των γνωστών διυλιστηρίων μίλησε για τον κίνδυνο ένός Σεβέζο! Βέβαια και στην συνέντευξη δεν είπε κουβέντα για το τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο.
Το εύλογο ερώτημα ,αν πάρω τοις μετρητοίς όσα λέει ο Δήμαρχος είναι: Αφού υπάρχει κίνδυνος από αυτές τις εγκαταστάσεις και μάλιστα για νέο Σεβέζο(!), πως πάει και κάνει εγκαταστάσεις και θα καλέσει και πολίτες για εκδηλώσεις σε απόσταση αναπνοής από αυτόν τον κίδυνο ;

Ασφαλώς δεν πήραμε καμμια απάντηση για το θέμα.
3.       Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα που δεν απασχολούν, δεν συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Ανάπλαση συνολικά . Παρά τις συνεχείς προτάσεις μου το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για πάρα πολλούς μήνες, ενώ έχουν υπάρξει νέα δεδομένα. Η Δημοτική Αρχή έχοντας αρνηθεί την πρότασή μου για την σύσταση μιας Επιτροπής για την Ανάπλαση που θα μπορούσε σε μόνιμη βαση να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να παίρνει πρωτοβουλίες και να φέρνει θέματα προς συζήτηση, χειρίζεται τα θέματα εν κρυπτώ χωρίς να ενημερώνει για τίποτα το Δημοτικό Συμβούλιο για το κορυφαίο θεμα για την προοπτική του Δήμου μας.

Για παράδειγμα, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί για την αντιπαράθεση με την Εθνική, η οποία έχει προχωρήσει σε δικαστική προσφυγή, αφού διαπίστωσε με αυτοψία ότι έχουν καταπατηθεί 37 στρέματα δικής της ιδιοκτησίας και μάλιστα γίνονται εργασίες σε εδάφη που δεν ανήκουν στον Δήμο χωρίς άδεια δόμησης! Αν κατάλαβα καλά στην παρατήρησή μου αυτή, υπήρχε μια « αγωνιστική » απάντηση από τον Δήμαρχο που δεν κατανοώ ίσως γιατί δεν είμαι για τον κ. Βρετάκο πολύ αγωνιστής. Σαν άνθρωπος όμως που έχω παλέψει και θα παλέψω για την Ανάπλαση ξέρω καλά ότι αυτές οι τακτικές πάνε την Ανάπλαση πίσω. Ο λόγος είναι απλός : Αν δεν υπάρξει μια ευρεία συφωνια Δήμου, Περιφέρειας, Κυβέρνησης, Εθνικής Τράπεζας δεν θα γίνει ποτέ πράξη συνολική ανάπλαση στον χώρο. Με κουτοπονηριές και καταληψούλες στην ζούλα δεν πάμε πουθενά. Δυστυχώς ...
4.       Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε με δικό της κόστος αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για να επιλέξει την καλύτερη δυνατή πρόταση για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων. Ο διαγωνισμός αυτός έχει ολοκληρωθεί και έχει επιλεγεί η καταλληλότερη πρόταση πριν δύο- τρεις μήνες. Νομίζω ότι προκύπτουν δύο αυτονόητα ερωτήματα :

-          Γιατί δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα αυτή η πρόταση; Γιατί δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και συζήτηση, για την έναρξη διαλόγου πάνω σε κάποια βάση επιτέλους;
-          Οι εργασίες που κάνει η Δημοτική Αρχή ταιριάζουν, δένονται με τον συνολικό σχεδιασμό της συγκεκριμένης πρότασης η γίνονται με την αντίληψη, κάνω ότι σκέφτομαι, όπου θέλω και θα δω αν βγει τελικά συνολικά θετικό αποτέλεσμα ; Φοβάμαι ότι έχει κυριαρχήσει η αντίληψη της κουρελούς.Το άγχος να φανεί πως κάτι γίνεται δεν οδηγεί σε μια συνολική παρέμβαση που θα δημιουργήσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές και συνθήκες περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής.
Δυστυχώς και στα δύο αυτά ερωτήματα δεν πήρα κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Μάλλον η απάντηση ήταν του επιπέδου « θαααα έρθει η πρόταση », « θαααα δούμε αν ταιριάζουν οι εργασίες που κάνουμε με την πρόταση που έχει επιλέξει η Περιφέρεια. Κοινώς, κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός.
5.       Όλη αυτή την περίοδο , υπάρχει μια σταθερή δυσοσμία στην περιοχή που γίνονται οι εργασίες . Θα έπρεπε να διερευνηθούν οι αιτίες που την προκαλούν, να υπάρξουν κινήσεις για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος . Η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί καθόλου, ενώ δεν μπορεί να είναι πολλές οι αφορμες: Η κάτι συμβαίνει με την λειτουργία της  Ψυττάλειας η κάτι συμβαίνει με τους αγωγούς και την λειτουργία των γνωστών διυλιστηρίων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήραμε καμμια απάντηση. Μήπως παίρνουμε και για τίποτα; Φαίνεται πως ο Δήμαρχος έχει εκστασιασθεί από την σκέψη ότι θα κάνει εκδηλώσεις στον χώρο και μέσα σ΄αυτή την παραζάλη και αυταπάτη πολιτικής επένδυσης αδιαφορεί για την ασφάλεια, για την δυσοσμία και τις αιτίες της ,αλλά και την συνολική προώθηση της Ανάπλασης.

Προσωπικά ,αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και κινήσεις ανάμεσά τους ασφαλώς η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ », θα κάνουμε το καθηκον μας.Θα διερευνήσουμε τα πάντα.

Αυτά για την υπόθεση της Ανάπλασης, αυτά για τις εγασίες που κάνει η Δημοτική Αρχή, αυτά για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει.
Θα επανέλθω ....
 
Top