Σε κατάσταση “σοκ” η νοσηλευτική κοινότητα και το προσωπικό των φυλακών καθώς ένας από τους χειρότερους εφιάλτες τους παίρνει σάρκα και οστά, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “θυσίασε” το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο “βωμό” της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με όσα διέρευσαν για την προκαταρκτική συμφωνία με τους δανειστές, το ανθυγιεινό επίδομα καταργείται άμεσα, δηλαδή 6 μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο (1/1/18), προκειμένου να ευθυγραμμιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τον επόμενο κιόλας μήνα το σύνολο του νοσηλευτικού  και σωφρονιστικού  προσωπικού της χώρας, θα έρθει αντιμέτωπο με νέα, οριζόντια μείωση αποδοχών της τάξης των 150 ευρώ μηνιαίως!

Τον επαπειλούμενο κίνδυνο είχαν επισημάνει πέρυσι συνδικαλιστικοί φορείς των κλάδων, αλλά η ηγεσία της Αριστοτέλους εμφανιζόταν καθησυχαστική.

“Τόσο ο Υπουργός όσο ο Αναπληρωτής Υπουργός αλλά και ο Αναπληρωτής Γ.Γ. ΠΦΥ είναι έκθετοι απέναντι στο Νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας” σχολιάζει η ΠΑΣΟΝΟΠ, επισημαίνοντας πως οι νοσηλευτές είναι οι πλέον χαμηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα μαζί με τους υπάλληλους των σωφρονιστικών καταστημάτων....
 
Top