Σε απολογία για …δυσμενή σχόλια για το «νόμο Παρασκευόπουλου» σχετικά με την πρόωρη αποφυλάκιση, από τον Βόλο, του 17χρονου Αφγανού που σκότωσε μία 19χρονη Γερμανίδα φοιτήτρια, στα τέλη του 2016, στο Φράιμπουργκ, κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σωφρονιστικό υπάλληλο.
 
Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη γερμανική και την ελληνική κοινή γνώμη και είχε οδηγήσει σε διατύπωση σειράς ερωτημάτων από τις γερμανικές αρχές προς την ελληνική κυβέρνηση, για τον τρόπο που είχε αφεθεί ελεύθερος -τον Οκτώβριο- και είχε φύγει από την χώρα μας ο επικίνδυνος 17χρονος κακοποιός. Με επίκληση την αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών.
 
Όμως τώρα διαπιστώνεται ότι τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν το απασχόλησε τελικώς πώς και γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αλλοδαπός και η διεθνής κατακραυγή που ακολούθησε.
 
Το Υπουργείο αντιθέτως προχώρησε σε διοικητική «εσωτερική» έρευνα γιατί ένας σωφρονιστικός υπάλληλος από τις φυλακές Ανηλίκων του Βόλου εξέφρασε -σε συνέντευξή του - απορίες για την αποφυλάκιση του 17χρονου Αφγανού με εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.

Και ακολούθως εξετάστηκε ενδελεχώς γιατί ο ίδιος υπάλληλος των φυλακών του Βόλου μίλησε για «κακή συμπεριφορά» του δολοφόνου αλλοδαπού απέναντι σε γυναίκες συναδέλφους του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα της Μαγνησίας. Με επιδίωξη βεβαίως τιμωρίας του γιατί με αυτές τις αναφορές του υποβοήθησε δημοσίευμα στο οποίο «αποδίδονταν ευθύνες στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης».
 
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέδιδε στον εν λόγω σωφρονιστικό υπάλληλο του Βόλου ότι «εκείνος απεκάλυψε στα ΜΜΕ το όνομα του Αφγανού δράστη του φόνου στη Γερμανία» ενώ αυτό ήταν ήδη …παγκοσμίως γνωστό σε ελληνικά και ξένα έντυπα και διαδικτυακούς τόπους.
 
Ο 17χρονος (και τότε είχε αναφέρει την ίδια ηλικία) είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2013 από τις αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας γιατί επιτέθηκε, έκλεψε και πέταξε σε γκρεμό, 20χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια στη θέση Μουράγια, στην Κέρκυρα. Η άτυχη φοιτήτρια επέστρεφε μόνη από νυκτερινή διασκέδαση και ο Αφγανός την πλησίασε για να της αρπάξει την τσάντα.

Ο δράστης πήρε στα χέρια του την τσάντα της, που σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα της 20χρονης. Στη συνέχεια την έσυρε για λίγα μέτρα, την πέταξε στο κενό και εξαφανίστηκε. Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα και το πρόσωπο. Στο σώμα του Αφγανού, τότε, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ναζιστικά σύμβολα.

Η 20χρονη φοιτήτρια κατόρθωσε να επιβιώσει και να καταθέσει σαν μάρτυρας το 2014 στην δίκη που ακολούθησε στην Κέρκυρα όπου ο νεαρός Αφγανός καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια «εγκλεισμό» στις φυλακές Ανηλίκων Βόλου. Όμως, λίγους μήνες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για να μειωθεί ο αριθμός των κρατουμένων και του επιβλήθηκε να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, όπου φέρεται να διέμενε.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, εξαφανίσθηκε και πιθανολογείται ότι αναχώρησε από τη χώρα με το μεγάλο κύμα μεταναστών. Επανεμφανίσθηκε στη Γερμανία με την άγρια δολοφονία, σε ερημική περιοχή, της 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, κόρη αξιωματούχου της ΕΕ που εργαζόταν ως εθελόντρια σε ένα χώρο που φιλοξενούσε πρόσφυγες, στο Φράιμπουργκ. Και σε αυτή την αιματηρή φονική επίθεση, το θύμα αναχωρούσε από διασκέδαση.
 
 
Top