Είναι γεγονός, ότι στο άκουσμα μιας είδησης στην οποία αναφέρεται το όνομα Σκλαβενίτης, γίνεται πανζουρλισμός στο διαδίκτυο, καθώς πρόκειται για μια ελληνική και επί δεκαετίες εδραιωμένη επιχείρηση.
Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί όμως τη νέα πραγματικότητα που αφορά στο “περίεργο” deal εκατοντάδων εκατομμυρίων, μεταξύ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ!
ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
Αρχικά, η εταιρεία του Σκλαβενίτη είχε υποστηρίξει πως για τη διάσωση του Μαρινόπουλου και εφαρμογή του πλάνου, θα χρειαστεί δάνειο ύψους 480 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως στην πορεία και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το ποσό αυτό αυξήθηκε, καθώς σύμφωνα πάντα με την εταιρεία τα χρήματα που θα χρειαστούν εν τέλει, αγγίζουν το ποσό των 680 εκατ. ευρώ.
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως οι εκτιμήσεις αυτές ενδέχεται να καταρριφθούν εκ νέου στην πορεία, με ένα νέο κανόνι να βρίσκεται προ των πυλών και να αποτελεί ένα πολύ πιθανό σενάριο.
ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!
Δεδομένου μάλιστα, όπως αναφέρουν, του υψηλού δανεισμού του Σκλαβενίτη, της τεχνογνωσίας που δεν κατέχει σε υψηλό βαθμό αλλά και των αποθηκών που δεν έχει στη διάθεση του, όπως είχε προηγουμένως ο Μαρινόπουλος με τους συνεργάτες και προμηθευτές του, μια νέα πτώχευση εικάζεται πως βρίσκεται προ των πυλών και μάλιστα σύντομα!
Ήταν λοιπόν το σχέδιο της εξυγίανσης μια βιτρίνα, ή αλλιώς μετάθεση της πτώχευσης για κάποια χρόνια αργότερα;
Οι προβλέψεις πάντως δεν είναι καθόλου θετικές για το μέλλον της εταιρείας που συνεπάγεται φυσικά ότι χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν στην αβεβαιότητα, ότι θα βρεθούν και πάλι στον αέρα.
Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΣ ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΠΡΙΝ;
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα, τέσσερις εταιρείες που εδρεύουν στην Αθήνα, ήταν συμβαλλόμενες και με τον Μαρινόπουλο αλλά και τον Σκλαβενίτη, γεγονός που όπως υποστήριξαν μάρτυρες, αποδεικνύει τη γνώση του Σκλαβενίτη για τη δόλιες ενέργειες στις οποίες προέβη ο Μαρινόπουλος για να εγκριθεί και προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εταιρείες είναι ανύπαρκτες φορολογικά γιατί δεν εμφανίζουν οικονομικά στοιχεία από το 2015!
Μάλιστα μαζί με άλλες εταιρείες σε Βουλγαρία και Κύπρο, που είναι ανύπαρκτες φορολογικά καθώς δεν έχουν μέχρι σήμερα δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις, εμφάνιζαν ποσοστά και είχαν δικαίωμα ψήφου, γεγονός που συντέλεσε στο να «σπρώξουν» την διαδικασία της έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης με τον Σκλαβενίτη.
Πρόκειται για το μεγάλο κόλπο που καταγγέλλεται ότι στήθηκε προκειμένου το ποσοστό των πιστωτών να ξεπεράσει το όριο του 60% και αποκαλύφθηκε μέσω της έρευνας του ereportaz.
 
Top