Μπορείτε να εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα σε πολλά οργανωμένα καταστήματα με είδη κήπου και βεράντας, όπως τα Praktiker και να νιώσετε τη χαρά της δημιουργίας.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας κρύβουμε ένα «μικρό κηπουρό» μέσα μας, ο οποίος κάθε χρόνο αυτή την περίοδο ανυπομονεί, μετά τα κρύα του χειμώνα, να βγει και να περιποιηθεί τον κήπο και την βεράντα του, για τις όμορφες καλοκαιρινές μέρες και νύχτες που έρχονται.

Έχουμε υποδεχθεί την άνοιξη εδώ και μέρες και το καλοκαιράκι είναι ήδη στο κατώφλι της πόρτας μας. Γι’αυτό είναι η ιδανική περίοδος να ετοιμάσουμε το χώρο που κατεξοχήν απολαμβάνουμε να περνάμε τον χρόνο μας, ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες. Και επειδή από τον πιο μεγάλο κήπο μέχρι και την πιο μικρή βεράντα, μπορούν με απλά βήματα να μεταμορφωθούν σε ένα χώρο όασης και χαλάρωσης, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έρθετε πιο κοντά στη δική σας όαση, είτε φτιάχνοντας την από την αρχή ή ανακαινίζοντας την!

Ξεκινάμε από το μέρος στο οποίο θα καθόμαστε, το οποίο πρέπει να συνδυάζει άνεση, ανάπαυση, αντοχή στο χρόνο και φυσικά να ταιριάζει η αισθητική του με τον χώρο μας. Τα έπιπλα κήπου στις μέρες μας, καλύπτουν μία τεράστια γκάμα επιλογών, ξεφεύγοντας τελείως από αυτές τις δεκαετίας του 90’, που όλοι θυμόμαστε με νοσταλγία, με τα λευκά πλαστικά σετ τραπεζάκια & καρεκλίτσες. Πλέον τα υλικά ποικίλουν, όπως ξύλο, μέταλλο, ψάθινα και συνθετικά. Tip: προτείνονται επιλογές που είναι πιο κοντά σε φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, για να έχουμε την αίσθηση της φύσης, τα οποία με τις κατάλληλες μαξιλάρες αναδεικνύουν την ομορφιά τους και τον χώρο σας!

Μία όαση δεν μπορεί παρά να απαιτεί και κάποιου είδους σκίαση ή να θέλουμε να δημιουργήσουμε εκείνη την «γωνίτσα» που μας εξασφαλίζει την κατάλληλη ιδιωτικότητα από αδιάκριτα βλέμματα. Για αυτό το λόγο μία ομπρέλα, μία πέργκολα ή ακόμα και ξύλινα πάνελς, μπορούν να προσφέρουν την αίσθηση που αποζητάμε, ομορφαίνοντας παράλληλα τον χώρο. Tip: Σε περίπτωση που επιλέξετε κάποιο διαχωριστικό ξύλινο πάνελ, μπορείτε να τυλίξετε γύρω του ένα όμορφο αναρριχητικό φυτό!

Είτε έχετε βεράντα είτε κήπο, μία πολύ όμορφη επιλογή για ριζική ανανέωση του χώρου είναι να επιλέξετε να ντύσετε με ξύλο το πάτωμα, επιλέγοντας ανάμεσα σε πληθώρα από σχέδια, τα οποία αφήνουν την φαντασία να μας ταξιδεύει σε κατάστρωμα ιστιοπλοϊκού.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα ακόμα σημαντικό σκέλος της βεράντας και του κήπου, καθώς πολλά «πραγματάκια» χρειάζονται καταφύγιο, από εργαλεία, λιπάσματα μέχρι τα ποτιστικά σας. Μία πλαστική ντουλάπα βεράντας, θα καλύψει με εύχρηστο τρόπο όλες σας τις ανάγκες για πολλά χρόνια, αφού αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, χωρίς προβλήματα.

Περνώντας στα επιμέρους στοιχεία που αφορούν την διακόσμηση, εδώ μπορεί ο καθένας να ανταγωνιστεί με τον ίδιο του τον εαυτό και να επιλέξει τα φυτά αλλά και τα διακοσμητικά που θα αναδείξουν τον χώρο του. Οι επιλογές σε φυτά είναι πραγματικά αμέτρητες, ωστόσο πάντα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τις «καιρικές» συνθήκες της περιοχής αλλά και τις απαιτήσεις σε περιποίηση που χρειάζεται το καθένα. Όμορφα ανθοφόρα φυτά της εποχής, θα δώσουν αυτή την ζωντάνια χρωμάτων σε μπαλκόνι και κήπο, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε γλάστρες και κασπώ σε ποικιλία από σχέδια, χρώματα και υλικά. Tip: πάντα ένα όμορφο κεραμικό πιθάρι θα προσδίδει διαχρονική ομορφιά σε όλους τους χώρους. Μην ξεχάσετε να πάρετε διάφορα φαναράκια, που με το φως των κεριών θα δημιουργήσουν μία χαλαρή και ρομαντική ατμόσφαιρά για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Και επειδή όλα τα παραπάνω θέλουν το στήσιμο τους αλλά και τη συντήρηση τους τα εργαλεία είναι απαραίτητα, με τα κλαδευτήρια, φτυαράκια, τσουγκράνες, σκαλιστήρια και πριόνια κλαδέματος, να είναι μόνο μερικά από τα SOS για τον κήπο και την βεράντα σας! Επίσης αξίζει να επενδύσετε σε ένα προγραμματιστή ποτίσματος, με τον οποίο θα εξασφαλίσετε σωστό πότισμα και φροντίδα για τα φυτά σας, του οποίου το κόστος θα αποσβέσετε σύντομα από την εξοικονόμηση νερού που θα σας αποφέρει.

Για το τέλος μένει το καλύτερο, που δεν είναι άλλο από μία ψησταριά με την οποία όμορφες μυρωδιές θα αναδύονται στον κήπο και την βεράντα σας, αλλά και θα γεμίσει τα πιάτα σας με ωραία ψητά. Είτε μία παραδοσιακή ψησταριά με κάρβουνα ή με υγραέριο για περισσότερη άνεση, είναι ιδανικές λύσεις για να οργανώσετε γευστικές βραδιές barbeque με ψητά για την παρέα σας!

Μπορείτε να εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα σε πολλά οργανωμένα καταστήματα με είδη κήπου και βεράντας, όπως τα Praktiker και να νιώσετε τη χαρά της δημιουργίας. Οργανώστε τα βήματα και τις ανάγκες σας για την ανάδειξη του χώρου σας και χαρείτε τις όμορφες στιγμές που θα σας χαρίζει όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Top