Τη σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς περιγράφει το Reuters, σε άρθρο του με τίτλο «Greece’s dark age: How austerity turned off the lights» (Ο σκοτεινός αιώνας της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα κατέβασε τους διακόπτες».
Οπως αναφέρει σχετικό δημο΄σιευμα της εφημερίδας Ημερησία ,το πρακτορείο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εκτεταμένη ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα, αναφέρει ότι πάνω από το 40% των Ελλήνων καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μεγάλη έξαρση των κλοπών ηλεκτρικού ρεύματος (έφτασαν στις 10.600 πέρσι από 4.470 το 2012) από τις οποίες η ΔΕΗ χάνει 500 με 600 εκατομμύρια ευρώ έσοδα το χρόνο.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ακόμα ότι οι προβλέψεις της επιχείρησης για επισφαλείς απαιτήσεις παραμένουν υψηλές. Οι συνολικές προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε  453 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016 έναντι 690,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2015.
Ενώ τονίζει ότι για τα νοικοκυριά που τους έχουν κόψει το ρεύμα, οι ακτιβιστές του κινήματος “Δεν πληρώνω» έχουν αναλάβει τις επανασυνδέσεις.
πηγη Ημερησία 
 
Top