Λήγει, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών Φεβρουαρίου για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα φτάνει το 64% έναντι του 55% που είναι ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα λήγει επίσης και η προθεσμία για την υποβολή της  Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) που αφορά στη μισθολογική περίοδο Φεβρουαρίου 2017. Σε αυτό το πακέτο των ΑΠΔ περιλαμβάνονται και οι περιοδικές δηλώσεις των απασχολούμενων με μπλοκάκι που συμφώνησαν με τον εργοδότη τους να υπαχθούν στο άρθρο 39.

Αυτό σημαίνει ότι υπέγραψαν σύμβαση, η οποία δηλώθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και προβλέπει τον επιμερισμό των εισφορών (13,33% για τον εργοδότη και 6,67% για τον εργαζόμενο). Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα 10.000 συμβάσεις σε σύνολο 100.000 απασχολούμενων με μπλοκάκι. Δηλαδή μόνο το 10% των εργοδοτών δέχτηκε να επιβαρυνθεί με την καταβολή της εργοδοτικής εισφοράς.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ υπενθυμίζει ότι:

Οι εισφορές Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 έχουν περιληφθεί στο ειδοποιητήριο που έχει ήδη σταλεί ταχυδρομικά στους ασφαλισμένους και  έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον ιστότοπο, www.efka.gov.gr

Ασφαλισμένοι που, ενδεχομένως, δεν έχουν παραλάβει το ειδοποιητήριο έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσής του μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
πηγη Dealnews.gr
 
Top