Η Κική Τσακαλδήμη φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα από την Ελλάδα που θα κατακτήσει τη «στέγη του κόσμου», το επιβλητικό Εβερεστ.
Η 38χρονη από την Αλεξανδρούπολη αναχώρησε χθες για το Κατμαντού του Νεπάλ, σύμφωνα με την Espresso, για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της αποστολής «Higher than Everest», που θα επιχειρήσει την ανάβαση την εβδομάδα 15 με 21 Μαΐου.
Θα χρειαστεί προσαρμογή 40 ημερών στο κλίμα και το μεγάλο υψόμετρο, προτού αρχίσει το δύσκολο ταξίδι προς την κορυφή των 8.848 μέτρων.
Η ανάβαση κρύβει συνεχώς κινδύνους, αλλά η Ελληνίδα ορειβάτισσα φαίνεται αποφασισμένη: «Φυσικά και με κάνει να ανατριχιάζω η πιθανότητα να χρειαστεί να ξαποστάσω εκεί δίπλα σε νεκρά, παγωμένα σώματα, στη ζώνη θανάτου! Ομως, οι φόβοι μου δεν με σταματούν. Θα τους δω κατάματα και θα δούμε ποιος θα νικήσει» λέει με έμφαση.
Σύμφωνα με την Κική, το δυσκολότερο μέρος της προετοιμασίας ήταν ότι στην πλήρη απομόνωση ανακαλύπτεις τον πραγματικό εαυτό σου: «Κι αυτό δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Γιατί, αυτό που θα δούμε, ίσως δεν μας αρέσει. Εγώ το είδα, τρόμαξα, έκλαψα και έμαθα να “περπατάω” ξανά από την αρχή. Τώρα νιώθω δυνατότερη και ωριμότερη να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα. Νιώθω πως έγινα καλύτερος άνθρωπος»!
 
Top