Κουλούρια Πασχαλινά Γιαννιώτικα

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
1 κουταλιά αμμωνία
3 κουταλιές κονιάκ
1 kg αλεύρι (περίπου)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Χτυπάμε αρκετά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα, ένα τα αυγά, το κονιάκ, την αμμωνία, και τέλος το αλεύρι μέχρι να έχουμε μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα δάκτυλα. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα, πλάθουμε μεγάλα κουλούρια, το κορδόνι να έχει μήκος 25 εκ. Τα κουλούρια δεν είναι τελείως στρογγυλά, αλλά ελλειψοειδή. Χαράζουμε, ψήνουμε και όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 via:dilofo.gr

Πηγή: «Το ψωμί και τα γλυκίσματα των Ελλήνων», Νίκος & Μαρία Ψιλάκη, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΜΑΝΩΡ
 
Top