Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 17η τακτική ανακρίτρια ο 42χρονος μετακλητός υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο οποίος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελόκηπους.
Στη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προσωρινή του κράτηση, συνέβαλε καθοριστικά η αναγνώριση του κατηγορούμενου από το θύμα κατά τη διάρκεια της κατ΄αντιπαράστασης εξέτασης που προηγήθηκε της απολογίας του 42χρονου.
Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του χρυσαυγίτη, ο οποίος αποχωρώντας συνοδεία αστυνομικών από τα δικαστήρια φώναξε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: "αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά....Γα.........ε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη".
Να σημειωθεί ότι ο ανακριτής μετέτρεψε την κατηγορία από επικίνδυνη σε σκοπούμενη σωματική βλάβη, δηλαδή σε κακούργημα ενώ ο 42χρονος βαρύνεται και με το κακούργημα της ληστείας.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Ο 24χρονος φοιτητής ενώπιον του ανακριτή κατέθεσε πως "Τον αναγνωρίζω πέραν πάσης αμφιβολίας" κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κατηγορούμενου, όπως είπε ο δικηγόρος του Δημ. Παπαγρηγορίου. "όσον αφορά την αναγνώριση η οποία έγινε μόλις σήμερα από τον παθόντα θωρώ ότι τον παρέσυρε σε αυτή η κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ και σε ορισμένα μάλιστα χωρίς απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες...Και σήμερα υποστήριξε στον ανακριτή ότι διέκρινε λεπτομέρειες του προσώπου μου όπως ουλή στο δεξί μάγουλο. Εάν είχε πράγματι δει κάτι τέτοιο κατά το συμβάν θα μπορούσε να πει εξ αρχής στους αστυνομικούς ότι είδε χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να αναγνωρίσει σε επίδειξη φωτογραφιών ή κατ΄αντιπαράσταση εξέταση".
ΤΟ «ΑΛΛΟΘΙ»
Προκειμένου να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι δεν είναι αυτός ο δράστης της επίθεσης στον 24χρονο φοιτητή, ο κατηγορούμενος ζήτησε να καταθέσουν δύο μάρτυρες   οι οποίοι υποστήριξαν πως δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης αλλά ήταν μαζί τους εκείνη την ημέρα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση και ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον αναγνώρισε έχει προσωπικές διαφορές μαζί του: " Αρνούμαι την όποια εμπλοκή μου στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Με στοχοποίησε άνθρωπος ο οποίος διατηρεί χρόνια αντιδικία μαζί μου και ο οποίος κατ επανάληψη με έχει απειλήσει "να δεις τι θα σου κάνω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία".
Το θύμα, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ η μητέρα του, συνοδεία της οποίας έφτασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, φέρεται να είπε πως «Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Προσβάλλουν και κοροιδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους . Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ , ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν. Βιώνουμε ως οικογένεια ένα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία."
 
Top