Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής του 54χρονου επιχειρηματία στην Κρήτη. Χθες συμπληρώθηκε το τέταρτο σερί 24ωρο αγωνίας για τον απαχθέντα - όπως όλα δείχνουν - επιχειρηματία, με τους δράστες να επιμένουν στη σιγή ασυρμάτου, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από τις πληροφορίες που δίνονται "με το σταγονόμετρο" από τις Αρχές.

Το "σκοτάδι", η σιωπή εκ μέρους των δραστών παρατείνει το μαρτύριο της αγωνίας που ζουν η οικογένεια και τα συγγενικά πρόσωπα του 54χρονου, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη, όταν και τα ίχνη του χάθηκαν στα Καλέσα, μετά από την ενέδρα που στήθηκε εις βάρος του στη διαδρομή με το αυτοκίνητό του προς το σπίτι του.

Μήνυμα στην οικογένεια

Μάλιστα το δικό του μήνυμα στην οικογένεια του 54χρονου έστειλε μιλώντας αποκλειστικά στην ΚΡΗΤΗ TV o γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, που σημείωσε «Γίνονται τιτάνιες προσπάθειες από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, έχουν παρθεί όλες εκείνες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες και δράσεις . Να καταθέσω την συμπάθειά και την εκτίμησή μου στην οικογένεια. (…) Καλό θα είναι να μείνει έξω από τα επιχειρησιακά και είμαστε κοντά τους ,είμαστε δίπλα τους. Κατευθύνσεις έχουν δοθεί από ψηλά. Αυτό που είπα και στις δύο προηγούμενες δηλώσεις μου… να έχουμε εμπιστοσύνη στους ένστολους της Κρήτης, με τη βοήθεια όλων θα έρθει το θεμιτό και θετικό αποτέλεσμα».

Η Αστυνομία χειρίζεται προσεκτικά την υπόθεση, που χαρακτηρίζεται ως μια από τις σοβαρότερες των τελευταίων ετών, και ο λόγος πλέον "πέφτει" στην οικογένεια, που λαμβάνει και τις τελικές αποφάσεις...

Μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχε γίνει επισήμως γνωστό εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια του 54χρονου. Λόγω βεβαίως της σοβαρότητας της υπόθεσης, από την ΕΛ.ΑΣ. και το οικογενειακό περιβάλλον τηρείται επίσης σιγή ασυρμάτου. Οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, σχεδόν... ανύπαρκτες, και διοχετεύονται με πολύ προσεκτικό φιλτράρισμα, όπως ακριβώς βεβαίως θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια τέτοια υπόθεση.

Η βασική προτεραιότητα, η βασική μέριμνα και της Αστυνομίας είναι να επιστρέψει υγιής και δίχως προβλήματα ο άνθρωπος στην οικογένειά του. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Σε δεύτερο, παράλληλο επίπεδο βεβαίως, οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν με προσεκτικά, μεθοδικά βήματα να συγκεντρώσουν στοιχεία, να τα αποκρυπτογραφήσουν και να τα αξιοποιήσουν σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του νήματος πίσω από την περίεργη υπόθεση.

6-8 οι δράστες

Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", οι δράστες της απαγωγής ήταν 6-8 και 3 τα οχήματα με τα οποία "μπλόκαραν" και ακινητοποίησαν τον Κρητικό επιχειρηματία στο σημείο απ' όπου απήχθη το απόγευμα της Πέμπτης στα Καλέσα.

Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις και τα πρώτα στοιχεία "δείχνουν" ένα καλά οργανωμένο σχέδιο...

Η απαγωγή του 54χρονου επιχειρηματία, πατέρα τριών παιδιών, λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν από την κατοικία της οικογένειάς του, έγινε, όπως όλα δείχνουν, από έμπειρους και σχολαστικούς κακοποιούς, που ως τώρα φαίνεται ότι εκτελούν κατά γράμμα ένα καλά οργανωμένο σχέδιο.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιμένει στον όρο αρπαγή... Μόνο από αυτό το γεγονός, το εύλογο συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως δεν υπάρχουν νέα δεδομένα για επαφές της οικογένειας με απαγωγείς.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ξεκαθαρίσει πόσα ήταν τα οχήματα και πόσα τα άτομα που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση. Στο "μικροσκόπιο" της αστυνομικής έρευνας έχουν μπει οι πιθανές διαδρομές μετά την αρπαγή του επιχειρηματία.

Το 1ο σενάριο που εξετάζεται είναι να ακολουθήθηκε μια διαδρομή προς Κρουσώνα.

Το 2ο σενάριο είναι οι δράστες να κινήθηκαν προς τα Ανώγεια.

Το 3ο σενάριο, με λιγότερες πιθανότητες, είναι μετά την αρπαγή οι δράστες να κινήθηκαν στην εθνική οδό προς Άγιο Νικόλαο.

Το 4ο σενάριο, επίσης με λίγες πιθανότητες, να κινήθηκαν στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς το Ρέθυμνο.

Εξετάζεται βεβαίως και κάθε άλλη πιθανή διαδρομή. Ίσως και μέσω χωματόδρομου, ίσως δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αναλύσουν τις κινήσεις και να "φωτίσουν" τον τρόπο διασύνδεσης των διαφορετικών ομάδων που ενδεχομένως συνεργάστηκαν σε ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο.

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί, την ίδια στιγμή, μέσα από το ευρύτερο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του 54χρονου, μέσα από συνεργάτες να κατασταλάξει στο πώς κινήθηκε ο απαχθείς τις προηγούμενες ημέρες. Αναζητούν κάποιο στοιχείο που σε δεύτερη φάση να "ξεκλειδώσει" την υπόθεση. Σε πρώτη φάση βεβαίως, το βάρος πέφτει, όπως είναι φυσικό, στον εντοπισμό του επιχειρηματία, με την ευχή όλων για αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: neakriti.gr

 
Top