Β. Σόιμπλε : "Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για τα πολιτικά μέτρα" - Π.Μοσκοβισί: Να μπει τέλος στην αβεβαιότητα
"Tα μεγάλα ζητήματα έχουν επιλυθεί. Μένουν μικρές λεπτομέρειες, γι'αυτό πλέον θα προχωρήσουμε γρήγορα" τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην Μάλτα.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup έχει επέλθει μεγάλη πρόδος αφού συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων 1% του ΑΕΠ στο συνταξιοδοτικό για το 2019 και 1% του ΑΕΠ για την μεταρύθμιση του φορολογικού το 2020.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα θα επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό», προκειμένου να επιτύχουν μια «ολοκληρωμένη τεχνική συμφωνία» για να συμπληρώσει στην συνέχεια απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση ότι «δεν θα μπορούσα να μιλήσω για συμφωνία, αν δεν είχε ταχθεί υπέρ και το ΔΝΤ».

"Θέλω να χαιρετήσω την κατ' αρχήν συμφωνία μετά από πολλούς μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων. Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει την ταχύτερη επιστροφή των θεσμών στην αθήνα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία" επεσήμανε ο Π.Μοσκοβισί σημειώνοντας ότι πρέπει να θέσουμε τέλος στην αβεβαιότητα. Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη» καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.Από την πλευρά του ο Μπενουά Κερέ επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστούν οι πτυχές της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε συνάντηση με τους ομολόγους του ότι «υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για τα πολιτικά μέτρα. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και τώρα θα μπορούσε πράγματι να γίνει (η τελική συμφωνία)».
πηγη Αυγή 
 
Top