Σε λίγα λεπτά θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πτώση του Ε/Π του Στρατού Ξηράς, στην αίθουσα ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Διεύθυνσης Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ 4ου ορόφου.

Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

 
Top