Ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση. Ο κομμωτής τον Ιανουάριο του 2016 δέχτηκε επίθεση, μαζί με τη σύζυγό του, στο γκαράζ του σπιτιού τους στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο στήθος και τα πόδια.

Στο εδώλιο κάθονται ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 43χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού και ένας 35χρονος αλλοδαπός. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας και της απλής συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.Έχουν αποδεχτεί τις πράξεις τους, αν και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν.

Τι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο βούλευμα:

«Ο δράστης, ο οποίος έγινε αντιληπτός από τον Παναγιώτη Καλλίτση, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου "full face" και φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα. Ο Καλλίτσης κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του και μέσω του χειριστηρίου του άνοιξε ξανά την πόρτα του χώρου στάθμευσης. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος δράστης μετέβη από την πλευρά όπου βρισκόταν η Ελένη Χριστοπούλου και, με την απειλή πιστολιού που προέταξε στο μέρος τους, τους φώναξε να βγουν από το όχημα.

Άμεσα, ο Παναγιώτης Καλλίτσης έθεσε το όχημα σε κίνηση οπισθοπορείας, προκειμένου να διαφύγει. Τότε, ο ίδιος δράστης πυροβόλησε μία φορά προς τους παθόντες, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού και να ανοίξει η πόρτα. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε στο αριστερό της χέρι η Ελένη Χριστοπούλου».

 
Top