Παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας ήταν οι δύο δράστες της άγριας δολοφονίας του 70χρονου γιατρού το βράδυ της Τετάρτης στο ιατρείο του στην περιοχή της πλατείας Βάθη. Πρόκειται για έναν 50χρονο υπήκοο Ρουμανίας και έναν 57χρονο Έλληνα οι οποίοι συνελήφθησαν πάρα το γεγονός ότι αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες μπήκαν στο ιατρείο με σκοπό την ληστεία. Εκεί, αφού έδεσαν και φίμωσαν το θύμα, ερεύνησαν τους χώρους όμως εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους λόγω της άφιξης των αστυνομικών δυνάμεων.

Επισημαίνεται ότι, οι χώροι του ιατρείου εμφάνιζαν ίχνη έρευνας, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος προκλήθηκε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών (ασφυκτικός).

Ο υπήκοος Ρουμανίας είναι από 17 Φεβρουαρίου δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, ενώ κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και άλλα αδικήματα, ενώ ο 57χρονος Έλληνας επίσης κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για απάτη, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων και καζίνο και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 
Top