Τραγωδία με συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου, του οποίου το στίγμα χάθηκε νωρίς το πρωί. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι (UH-1H) κατέπεσε σε περιοχή του Σαρανταπόρου. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.





Στο ελικόπτερο επέβαιναν το τριμελές πλήρωμα και δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς εκ των οποίων οι 4 ανασύρθηκαν νεκροί ενώ μια γυναίκα, ανασύρθηκε ζωντανή αλλά τραυματισμένη.

Για την μεταφορά έχει ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ στη Λάρισα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε υγειονομική μονάδα με εναέριο μέσο.






Το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, σταμάτησε στη Λάρισα και από εκεί κατευθυνόταν προς την Κοζάνη.





Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

φωτογραφίες από kozanitv
 
Top