Την απόλυση του Χρήστου Ζέρβα, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την άγρια επίθεση σε βάρος του φοιτητή στην περιοχή των Ελληνορώσων, φέρεται να υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Χρήστος Ζέρβας, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, έχει ήδη παραπεμφθεί για οριστική απόλυση και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής με απόφαση του Νίκου Βούτση. Παρά την πράξη απόλυσης που υπέγραψε ωστόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζει να αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικασία, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία επισημαίνει ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ακόμη και την επιβολή του μέτρου της αναδρομικής επιστροφής μισθών.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής φαίνεται να υπέγραψε με χθεσινή ημερομηνία αλλά με σημερινό αριθμό πρωτοκόλλου την πράξη απόλυσης του Χρήστου Ζέρβα.

Όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή του ο Νίκος Βούτσης, παραπέμποντας τον 42χρονο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, οι «αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρεται να τέλεσε ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, δηλαδή της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός: βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) στοιχειοθετούν αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο, συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».

Και προσθέτει: «Επειδή κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα, που αποδίδεται στον προαναφερόμενο υπάλληλο, δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής, παραπέμπω ενώπιόν σας την παρούσα υπόθεση για την άσκηση της προσήκουσας πειθαρχικής διαδικασίας».

 
Top