Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι του Μεξικού και μείωσε στο -19 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο και ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ, που τερμάτισε δεύτερος. 

Δύο αγώνες απομένουν για τη λήξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Βραζιλία, Αμπου Ντάμπι) και ο Ρόσμπεργκ κρατά τον τίτλο στην αγκαλιά του.

Στον 19ο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα "Aut?dromo Hermanos Rodr?guez" του Μεξικού, ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, με την 51η νίκη της καριέρας του άφησε στη δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του και φαβορί για τον τίτλο, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο Χάμιλτον μείωσε στους 19 βαθμούς την απόσταση από τον πρωτοπόρο Γερμανό που μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής, ακόμη κι αν δεν τερματίσει πρώτος στα δύο εναπομείναντα GP, σε Βραζιλία (13/11) και Άμπου Ντάμπι (27/11).

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον παρέμεινε πάντως στη διεκδίκηση του τίτλου. Ξεκινώντας από την "pole position", κυριάρχησε στον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Ολλανδός Mαξ Φερστάπεν (Red Bull) έχασε την τρίτη θέση, καθώς τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων αμέσως μετά τον τερματισμό (αγνόησε εντολή της ομάδας του), με αποτέλεσμα να ανέβει στο βάθρο ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari).



Βαθμολογία
1. Νίκο Ρόσμπεργκ 349
2. Λιούις Χάμιλτον 330
3. Ντάνιελ Ρικιάρντο 237
4. Σεμπάστιαν Φέτελ 189
5. Μαξ Φερστάπεν 180
6. Κίμι Ραϊκόνεν 178
7. Σέρχιο Πέρες 85
8. Βάλτερι Μπότας 85
9. Νίκο Χούλκενμπεργκ 60
10. Φερνάντο Αλόνσο 52
 
Top