Άλλη μία ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει στην Ελλάδα, με τον αδερφό μου να ξεκινάει και αυτός τη νέα του φοιτητική ζωή. Έχοντας περάσει μερικά χρόνια πριν και εγώ από αυτή τη φάση και με την εμπειρία κατά τη διάρκεια της δική μου φοιτητικής ζωής, θέλω να μοιραστώ όλα τα do’s and don’ts που θα βοηθήσουν κάθε νέο φοιτητή να στήσει το πρώτο του σπίτι.

Tip 1: Απέφυγε τα έντονα χρώματα στους τοίχους, όπως επίσης και το λευκό χρώμα. Αντίθετα, να προτιμήσεις απαλές αποχρώσεις του γκρι που βοηθούν στο να γλυκαίνει ο χώρος, αλλά και να μην βρωμίζουν γρήγορα οι τοίχοι. Αν θέλεις να δώσεις έμφαση σε ένα σημείο, μπορείς να τοποθετήσεις μία ταπετσαρία για παράδειγμα στη πλάτη του κρεβατιού ή τον τοίχο που θα εφάπτεται το γραφείο σου.

Tip 2: Ουκ εν τω πολλώ το ευ έλεγαν οι πρόγονοι μας, έχοντας απόλυτο δίκιο με τη γνωστή ρήση να βρίσκει εφαρμογή και στη διακόσμηση του σπιτιού. Μην το φορτώσεις με πολλά και αχρείαστα πράγματα, που το μόνο ουσιαστικά που θα κάνουν είναι να κλείσουν το χώρο σου, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ήδη περιορισμένος στα τετραγωνικά.

Tip 3: Ας ξεκινήσουμε από το γραφείο σου, στο οποίο σίγουρα δεν θα κάθεσαι μόνο για διάβασμα και σίγουρα θα περνάς πολλές περισσότερες ώρες από όσες φαντάζεσαι. Επομένως, σίγουρα θα χρειαστείς ένα γραφείο άνετο, ένα καλό φωτιστικό και μία αναπαυτική καρέκλα γραφείου που θα στηρίζει σωστά τη μέση σου και την καλή τοποθέτηση του σώματος σου. Για τη διακόσμηση του μπορείς να προσθέσεις τα αναμνηστικά σου (κάθε λογής memorabilia ή συλλεκτικά αντικείμενα, π.χ. εγώ είχα όλα τα εισιτήρια συναυλιών που είχα πάει) και τις αγαπημένες σου φωτογραφίες! Επίσης, σίγουρα θα χρειαστείς μία βιβλιοθήκη, την οποία θα «καμαρώνεις» χρόνο με το χρόνο να γεμίζει με νέα βιβλία από τις σπουδές σου (και τα πολλά συλλεκτικά βιβλία για το χόμπι σου). Οι ραφιέρες πολύ εύκολα γεμίζουν όμορφα τους άδειους τοίχους, χωρίς να κλείνουν το χώρο και δημιουργούν μία ωραία εικόνα, που συνδυάζει πρακτικότητα με αισθητική.

Tip 4: Για τo υπνοδωμάτιο, διάλεξε ένα κρεβάτι κατά τη γνώμη μου διπλό, αν ο χώρος το επιτρέπει, ή έστω ημίδιπλο, αφού αργά ή γρήγορα θα γίνει απαραίτητο, γιατί σίγουρα δεν θα κοιμάσαι μόνος, αλλά και για να μπορείς να φιλοξενείς με άνεση τους επισκέπτες σου. Ένα κομοδίνο είναι αρκετό για να μπορείς να φυλάς τα υπάρχοντα σου, αλλά και για να έχεις που να αφήνεις τα βιβλία τα δύσκολα βράδια της εξεταστικής περιόδου που ...θα σε παίρνει ο ύπνος! Ένα ωραίο ριχτάρι σε αντίθεση με το χρώμα του κρεβατιού και δύο-τρία μαξιλάρια, μπορούν να δώσουν μία νότα ανανέωσης στο χώρο σου, δεδομένου πάντα ότι το στρώνεις το κρεβάτι ή σου το στρώνει κάποιος/α...

Tip 5: Για το χώρο του καθιστικού, ο οποίος αναλογίσου πόσες όμορφες στιγμές θα περάσεις εκεί με τους φίλους σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, θα χρειαστείς έναν άνετο και αναπαυτικό καναπέ, ο οποίος θα μπορεί να γίνεται και κρεβάτι για τους φιλοξενούμενους σου. Επίσης, απαραίτητο αξεσουάρ άνεσης οι μαξιλάρες, ειδικά σε βραδιές που θα καλείς φίλους για ταινίες ή Game of Thrones, ενώ θα χρειαστείς ακόμα ένα τραπεζάκι και ένα φωτιστικό (βασικά για όλες τις χρήσεις, ιδανικά δαπέδου που να μετακινείται ακόμη και στο γραφείo σου), που θα σε χαλαρώνει το βράδυ, γι’αυτό προτίμησε το καπέλο, που δίνει ζεστό και όχι ψυχρό φως.

Tip 6: Πλέον στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να οργανώσεις εύκολα, οικονομικά, ποιοτικά και σωστά, το νέο σου χώρο, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές καταστημάτων που παρέχουν είτε μεμονωμένα προϊόντα ή έχουν όλη τη γκάμα των προϊόντων για τον εξοπλισμό του σπιτιού. Το νέο φοιτητικό σπίτι του αδερφού μου, το εξοπλίσαμε με όλα τα έπιπλα και ότι χρειαζόταν από τα Praktiker, καθώς υπάρχει κατάστημα στη πόλη των σπουδών του. Απλά μια βόλτα πρώτα από το site, θα σε βοηθήσει να οργανώσεις πιο γρήγορα τις αγορές σου, τσεκάρωντας από πριν αυτό που θες, ώστε να μην σπαταλήσεις πολύ χρόνο στο κατάστημα.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι με καλή διάθεση και έμπνευση μπορείς να φτιάξεις το δικό σου παράδεισο, που θα σε φιλοξενήσει για όλα τα φοιτητικά σου χρόνια. Δηλαδή, για την καλύτερη περίοδο της ζωής σου! 
 
Top