Στο Mediterraneo Hospital πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και για πρώτη φορά στην πατρίδα μας η εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή.
Η επέμβαση έγινε σε υπερήλικα ασθενή που είχε υποβληθεί προ 13 ετών σε τριπλό by pass, από την ίδια καρδιοχειρουργική ομάδα.

Τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο ασθενής από άλλα όργανα, όπως πνεύμονες, περιφερικά αγγεία κ.ά, συνεκτιμώντας την ηλικία του και την προηγούμενη επιτυχή επέμβαση καρδιάς, έκαναν την νέα ανοικτή καρδιοχειρουργική επέμβαση για αντικατάσταση της στενεμένης αορτικής βαλβίδας, σχεδόν απαγορευτική. Επίσης, η εμφύτευση διακαθετηριακής βαλβίδας από άλλο σημείο του σώματος του (μηριαία αρτηρία, υποκλείδιο αρτηρία), που τα τελευταία χρόνια αποτελεί εναλλακτική λύση για κάποιους ασθενείς, δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί στον συγκεκριμένο ασθενή.


Η επιτυχής επέμβαση έγινε στην υβριδική αίθουσα του Mediterraneo Hospital (συνδυασμός χειρουργείου και αίθουσας επεμβατικής καρδιολογίας με ακτινολογικό εξοπλισμό), από την ομάδα καρδιάς με επικεφαλής τον Διευθυντή καρδιοχειρουργό, Ματθαίο Παναγιώτου και τον Διευθυντή επεμβατικής καρδιολογίας, Αθανάσιο Μαγγίνα.
stogiatro.gr
 
Top