Για «τζιχαντιστές μητροπολίτες που καλλιεργούν το μίσος» μίλησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης...


 Όπως ανέφερε, το μάθημα των θρησκευτικών δεν θα καταργηθεί, αλλά θα αναμορφωθεί γιατί δεν μπορεί να είναι «ομολογία πίστεως και ώρα του παιδιού» στα σχολεία. «Θα δοθεί στο μάθημα και πολιτισμική έμφαση, γιατί έχουμε και τους μετανάστες» εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός.
Ο Νίκος Φίλης διευκρίνισε ότι «κληρικοί θα πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά όχι για να επιτηρούν τους θεολόγους και αφότου τελειώσει το μάθημα, όπως πήγαιναν επί ώρες Μητροπολίτες». «Να τους υποδεικνύουν πώς θα διδάσκουν τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη... Αυτό είναι ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε δε.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «ο ρόλος του σχολείου είναι η μάθηση, όχι τα κηρύγματα, τα κηρύγματα γίνονται στην εκκλησία».
Ως προς τα ολοήμερα σχολεία ο κ. Φίλης δήλωσε ότι όλες οι κατηγορίες θα καλυφθούν και αυτές, δηλαδή όπου δεν εργάζονται και οι δυο γονείς γιατί υπάρχουν περιπτώσεις γονέων που ψάχνουν για δουλειά ή για εποχιακή δουλειά που είναι ουσιαστικά μαύρη εργασία και δεν μπορεί να αποδειχθεί.
Δήλωσε ακόμη ότι αύξησε τον αριθμό στα νηπιαγωγεία στα 14 παιδιά γιατί θέλει να πάνε στα νηπιαγωγεία και τα προνήπια και δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα νηπιαγωγείο ακόμη και έχει 6-7 παιδιά.
Για τις απειλές των καθηγητών για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο υπουργός είπε ότι «είναι αδιανόητο να δημιουργείται ένα κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων. Τα κενά στα σχολεία δεν θα υπάρχουν το Μάιο.... Διαμορφώνονται οι προϋπόθεσης για να μην υπάρξουν το φθινόπωρο.» «Αυτά υποκινούνται από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση δήλωσε ότι «λειτουργούμε με βάση τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε τον Αύγουστο» «Οι άλλοι ήταν ‘‘yes men’’» είπε χαρακτηριστικά.

 
Top