Καθημερινά τις τελευταίες μέρες είναι τα περιστατικά με τραυματισμένους πολίτες από επιθέσεις σκύλων...


στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου. Σε 24ωρη βάση τουλάχιστον ένας με δύο πολίτες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα σπεύδουν στο Νοσοκομείο με δαγκώματα από αδέσποτα ζώα προκειμένου να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Ακόμη και μικρά παιδιά μεταφέρονται τραυματισμένα από επιθέσεις αδέσποτων, όπως ένα το περασμένο Σαββατοκύριακο από τις Αλυκές, για την περιποίηση των πληγών και τη λήψη των προληπτικών μέτρων.
Οι εφημερεύοντες γιατροί προβαίνουν στη φροντίδα των τραυμάτων, τη χορήγηση αντιβιοτικών, αντιτετανικού ορού. Ευτυχώς τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποιο ύποπτο κρούσμα για μόλυνση από ιό. Το πρόβλημα με τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά και απασχολεί μεγάλο αριθμό πολιτών. Σε πάρκα και πλατείες ο φόβος για τις επιθέσεις σκύλων φαίνεται ότι είναι κομμάτι της καθημερινότητας.
Ωστόσο, ο δήμος Βόλου δεν μπορεί να παρέμβει, αν δεν γίνει αναφορά του περιστατικού. Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα επίθεσης αδέσποτων, όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αναστάσιος Μπατζιάκας, που ρωτήθηκε σχετικώς, μπορούν να απευθύνονται στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας στο τηλέφωνο 2421029576 και να ενημερώνουν για την επίθεση, ώστε να γίνεται περισυλλογή.
Ο δήμος Βόλου κάνει περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, στείρωση και συγκέντρωση στο Κυνοκομείο μέχρι την αποθεραπεία. «Αυτό υπαγορεύει ρητά η κείμενη νομοθεσία, αυτό κάνουμε. Παραμονή των αδέσποτων στο κυνοκομείο πέραν της αποθεραπείας απαγορεύεται» είπε ο ίδιος.

 
Top