Γιατί μένουν εκτός Ασφαλιστικού οι 300 της Βουλής - Τι προβλέπεται για τους νυν συνταξιούχους - Τι αλλάζει στις ζωές μας - Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιμένει: «Το 90% των φορολογουμένων δεν θα επιβαρυνθεί»!

Τι κι αν το Ασφαλιστικό παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την κυβέρνηση, όπως και για τόσες άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν; Τι κι αν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές απειλούν ακόμη και να τινάξουν τα πάντα στον αέρα, αφού ακόμη κι αν περάσει το νομοσχέδιο ενδέχεται να αλλάξει, μιας και οι θεσμοί δεν έχουν δώσει ακόμη το τελικό «ok».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε το πρωί της Τετάρτης στον ANT1 και ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό που είχε γίνει γνωστό από το προηγούμενο απόγευμα, όταν και κατατέθηκε στη Βουλή το πολύκροτο νομοσχέδιο για την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

Οι βουλευτές εξαιρούνται από το Ασφαλιστικό!

Κι αυτό γιατί, όπως λέει ο υπουργός Εργασίας, «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές». «Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ΄απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το παρόν σχέδιο νόμου», συμπλήρωσε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα ισχύει για τους αιρετούς άρχοντες που είχαν εκλεγεί πριν το 2012.

Οπως αναφέρει και η «Καθημερινή», το νομοσχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση, με πιο πιθανή ημερομηνία αυτή της Παρασκευής 22 Απριλίου και αφού πρώτα έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Βουλής.

Οπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα παραπάνω προκάλεσαν αντιδράσεις.

πηγη
 
Top