Σε Κρήτη, Ηλεία, Λακωνία και Αιτωλοακαρνανία, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν χιλιάδες κροτίδες
Εκατοντάδες κροτίδες και χιλιάδες άλλα απαγορευμένα πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν σε δυο καταστήματα όπου έκαναν στοχευμένους ελέγχους οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μεσολογγίου, στις κοινότητες Σκουρτού και Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας...



Τόσο στα καταστήματα που λειτουργούσαν ένας 63χρονος και ένας 62χρονος, όσο και στα σπίτια και μια αποθήκη τους, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 683 κροτίδες και 5.322 παιδικά αθύρματα τα οποία σκόπευαν να ρίξουν στην πασχαλινή αγορά. Οι δυο καταστηματάρχες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας.

*** Στην Σητεία, οι αστυνομικοί του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων έκαναν έλεγχο στο κατάστημα ενός 24χρονου ο οποίος απουσίαζε και διαπίστωσαν ότι η 56χρονη μητέρα του που είχε αφήσει ως προσωρινά υπεύθυνη διέθετε προς πώληση 6.550 παιδικά αθύρματα. Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ ο γιος της αναζητείται.

*** Στην Μανωλάδα Ηλείας, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου συνέλαβαν μια 47χρονη και μια 36χρονη, όταν έκαναν έρευνες στα δύο καταστήματα που διατηρούν και κατέσχεσαν 4.790 παιδικά αθύρματα.

*** Στους Μολάους Λακωνίας συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 54χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος στο κατάστημα μιας 45χρονης, όπου κατασχέθηκαν 1.557 παιδικά αθύρματα. Η ιδιοκτήτρια απουσίαζε και αναζητείται, ενώ ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

*** Σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έκαναν έρευνες στα καταστήματα ενός 34χρονου, όπου κατάσχεσαν 537 κροτίδες και σε αυτό ενός 38χρονου όπου βρήκαν 700 παιδικά αθύρματα και δυο πυροτεχνήματα. Οι ιδιοκτήτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

*** Στα Καλάβρυτα, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ερεύνησαν το κατάστημα ενός 53χρονου όπου βρήκαν 247 παιδικά αθύρματα, τα οποία κατέσχεσαν και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη.

*** Στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και, όταν βρήκαν μέσα 68 κροτίδες, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κροτίδες ανήκαν σε έναν 44χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά.
 
Top