ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ


Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα ισχύει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας...Αυτό προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΓΣΕΕ) και εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ).
Η συμφωνία αυτή διατηρεί πάνω απ΄ όλα το επίδομα γάμου (10% του βασικού μισθού) και την τριετή ωρίμανση (αύξηση 10% ανά 3 έτη απασχόλησης σε μία επιχείρηση) για πάνω από 400.000 εργαζόμενους που καλύπτονται άμεσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η 9μηνη παράταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης επετεύχθη μετά από κάλεσμα της ΓΣΕΕ προς τους εργοδοτικούς φορείς, δεδομένου ότι έληγε η τρίμηνη μετενέργεια της σήμερα, 31 Μαρτίου.
Ωστόσο, με ανακοίνωση του το Υπ. Εργασίας επισήμανε πως οι όροι της της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ισχύουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Η παράταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας γίνεται σε συνθήκες που ανοίγει και πάλι το Εργασιακό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας, στις 6 Απριλίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η διεθνής 7μελής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων -όπως προβλέπει η μνημονιακή συμφωνία του Αυγούστου 2015- με θέμα την αναθεώρηση του πλαισίου εργασιακών σχέσεων (ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμους, συλλογικές συμβάσεις εργασίας).

 
Top