Μεγάλος ο αριθμός των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ στα πλαίσια της...


 Βασικής Δράσης 1 –Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η 2 Φεβρουαρίου 2016, 12:00 (ώρα Βρυξελλών). Το ενδιαφέρον του σχολικού προσωπικού είναι ιδιαίτερα υψηλό γιατί μέσω των συγκεκριμένων δράσεων προσφέρεται η ευκαιρία να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα. Επίσης οι σχολικές μονάδες δίνουν στο διδακτικό και σε άλλα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού ευκαιρίες και κίνητρα για την απόκτηση νέων ικανοτήτων με έμφαση στην εκπαιδευτική καινοτομία. Βασικός στόχος είναι η διασφάλιση και η μεγιστοποίηση της επίδρασης των δραστηριοτήτων στην επαγγελματική εξέλιξη όλων των μελών του προσωπικού, η επαρκής διάδοσή τους σε ολόκληρο το σχολείο και η ενσωμάτωση των ικανοτήτων που αποκτά το προσωπικό τους στη διδακτική πρακτική του σχολείου μετά το πέρας της κινητικότητας.
Η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Σαρλή Έλενα και τα μέλη της Ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κουρτέσης Παναγιώτης-Ηλίας, κ. Πλώτα Δέσποινα, κ. Παπαδημητροπούλου Παναγούλα και κ. Μπουλιέρης Θωμάς ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα των ενδιαφερομένων σχολικών μονάδων μέσω διαρκούς τηλεφωνικής υποστήριξης και ανάρτησης ενημερωτικού υλικού στο επίσημο blog της, ενώ η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων υποστήριξε τους ενδιαφερομένους εκπαιδευτικούς μέσω της υλοποίησης workshop (στοχευμένων σεμιναρίων μικρών ομάδων εργαστηριακού τύπου) στις περιφερειακές ενότητες αρμοδιότητάς της ΠΔΕΔΕ.
Θα ακολουθήσει νέος κύκλος επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δράσεων από την Ομάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων μετά από το σύνολο των αιτημάτων που θα δεχτεί από σχολικές μονάδες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση στη Βασική Δράση 2- Στρατηγικές Συμπράξεις- για ανάπτυξη και ενίσχυση διακρατικών συνεργασιών μεταξύ φορέων/οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας ή σε άλλον κοινωνικοοικονομικό τομέα, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31 Μαρτίου 2016, 12:00 (ώρα Βρυξελλών).

 
Top