Ποινή ισοβίων, χωρίς την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού, επέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας...


 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στην 25χρονη μάνα από τη Λέρο, η οποία κρίθηκε υπαίτια για τον θάνατο του 36 ημερών παιδιού της, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Η υπόθεση διαδραματίστηκε τον Ιανουάριο του 2013 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και βέβαια τη μικρή κοινωνία του νησιού.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το αβάπτιστο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή καθώς δεν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε.
Σε βάρος της 25χρονης μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμφθηκε σε δίκη.
Η 25χρονη διέμενε στη Λέρο, καθώς εκεί βρισκόταν ο σύντροφός της.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το βρέφος γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 2,6 κιλά.
Η μεταφορά του βρέφους στο νοσοκομείο της Λέρου έγινε το πρωί του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2013 όπου και μετά από εξετάσεις που έγιναν στο νεογέννητο διαπιστώθηκε ότι έφερε συμπτώματα ασιτίας, υποθερμίας και δύσπνοιας.
Οι γιατροί ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και το βρέφος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε ως κρίσιμη. Όμως παρά τη νοσηλεία του στην εξειδικευμένη πανεπιστημιακή Μονάδα το μωρό είχε πλέον παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια
Έτσι παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, το μικρό αγγελούδι δεν κατάφερε να σωθεί και τελικά υπέκυψε στις 22 Ιανουαρίου.
Καταπέλτης για τη μητέρα του άτυχου βρέφους ήταν ο ιατροδικαστής Μ. Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος είχε επισημάνει ότι ο θάνατος του βρέφους οφειλόταν σε υποσιτισμό, έλλειψη γάλακτος και νερού, γεγονός που οδήγησε στην ολική ανατροπή του οργανισμού του βρέφους, το οποίο ξεψύχησε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.
"Λυπάμαι που στη σημερινή εποχή είναι δυνατόν να υπάρξουν θάνατοι από αμέλεια των πρώτων οφειλόμενων φροντίδων οι οποίες είναι αυτόματες" είχε τονίσει τότε ο ιατροδικαστής


 
Top