Η βίζα αυτή δεν υποκαθιστά την κανονική έκδοση βίζας, απλώς αποτελεί εναλλακτική επιλογή για όσους διαθέτουν τα προσόντα και εκδίδεται πολύ πιο απλά και με πολύ πιο σύντομη διαδικασία...




Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Αυστραλίας για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με θεωρήσεις εισόδου για την κινητικότητα των νέων (Work and Holiday Visa).

Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας προβλέπει ότι κάθε χώρα θα παρέχει ετησίως, σύμφωνα με την εθνική της νομοθεσία, έως 500 θεωρήσεις πολλαπλής εισόδου για την κινητικότητα των νέων από 18 ετών έως 31 ετών ή άδειες προσωρινής διαμονής για χρονική περίοδο έως 12 μηνών.

Η βίζα αυτή δεν υποκαθιστά την κανονική έκδοση βίζας, απλώς αποτελεί εναλλακτική επιλογή για όσους διαθέτουν τα προσόντα και εκδίδεται πολύ πιο απλά και με πολύ πιο σύντομη διαδικασία. Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα υπάρχει μία φορά, ωστόσο με την ίδια βίζα παρέχεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου για όσες φορές επιθυμεί το άτομο.

Κύρια πρόθεση των εισερχόμενων ατόμων είναι η αναψυχή, παρέχεται όμως η δυνατότητα να εργαστούν με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης, χωρίς όμως η περίοδος εργασίας να καλύπτει και τους δώδεκα μήνες, ενώ επίσης επιτρέπεται η δυνατότητα σπουδών με μέγιστη διάρκεια τους τέσσερις μήνες.

Ευχαριστώντας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης για την ευρεία αποδοχή της Βουλής, είπε πως κάθε τι που δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και δίνει τη δυνατότητα η χώρα μας να προβάλλεται στο εξωτερικό πρέπει να τυγχάνει της ευρύτατης αποδοχής.

Υπέρ της κύρωσης ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ επιφύλαξη εξέφρασε η ΧΑ και κατά ψήφισε το ΚΚΕ.
 
Top