Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά (16 έως 22 Νοεμβρίου) έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας αντίστασης στα αντιβιοτικά και να ενθαρρύνει τις βέλτιστες πρακτικές από το ευρύ κοινό, τους επαγγελματίες υγείας και τους φορείς χάραξης πολιτικής στην Υγεία, ώστε να αποφευχθεί  περαιτέρω το γεγονός της ανθεκτικότητας των ιών στα αντιβιοτικά.

Ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και άλλα αντιμικροβιακά φάρμακα εγκρίθηκε κατά την 68η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, το Μάιο του 2015. Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι η βελτίωση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης της μικροβιακής αντοχής μέσω της αποτελεσματικής επικοινωνίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης. 

Αντιβιοτικά: Χειριστείτε τα με προσοχή

Το θέμα της εκστρατείας, Αντιβιοτικά: Χειριστείτε τα με προσοχή, αντανακλά το γενικό μήνυμα ότι τα αντιβιοτικά είναι ένας πολύτιμος πόρος και πρέπει να διατηρηθεί. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων, μόνο όταν συνταγογραφείται από πιστοποιημένο επαγγελματία υγείας. Τα αντιβιοτικά δεν πρέπει αποθηκεύονται για το μέλλον η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενθαρρύνει όλα τα κράτη μέλη και τους εταίρους της υγείας να συμμετάσχουν στην εκστρατεία και να βοηθήσουν στην αύξηση της συνειδητοποίησης του ζητήματος. 
Sofokleousin
 
Top