Πριν λίγες μέρες… διαφήμιζαν την… φιλανθρωπία τους, ανακοινώνοντας ότι Τρίτη (και Πέμπτη), οι μόνιμοι κάτοικοι Ύδρας και Σπετσών, θα είχαν μειωμένο εισιτήριο!...




Τώρα οι άνθρωποι της Hellenic Seaways -που επί δεκαετίες κερδίζουν στη γραμμή αυτή- αποφάσισαν να κόψουν τα δρομολόγια των Ιπταμένων τους και να εγκαταλείψουν τα Νησιά του Αργοσαρωνικού, προγραμματίζοντας δρομολόγια… μόνο από Παρασκευή έως Κυριακή, από 1 Νοεμβρίου, άμεσα!
Δηλαδή, τις καθημερινές αν θέλει κάποιος να πάει και να έρθει σε Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες, δεν μπορεί με πλοίο –πρέπει να έχει αυτοκίνητο να πάει γύρω – γύρω, οδικώς, Γαλατά, Μετόχι και Κόστα και μετά να περάσει απέναντι… με θαλάσσιο ταξί!

Αισχρή τακτική και απάνθρωπη

Πρόκειται για μια αισχρή και άθλια τακτική και απόφαση, όπως την χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι των νησιών, που αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται και ζητούν πλέον εξηγήσεις, τόσο από την εταιρία, όσο και από την Πολιτεία –το υπουργείο Ναυτιλίας-που ανέχεται αυτή την κατάσταση που θίγει τα νησιά και τα απομονώνει από το διοικητικό κέντρο.
Πλέον, τα δρομολόγια θα είναι από Πειραιά προς τα νησιά. Δύο φορές κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ προς Πειραιά κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα το πρωί – πρωί και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το μεσημέρι –κόλαφος και αθλιότητα δηλαδή!
Αφού είναι το τελικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ της εταιρείας που έχει θησαυρίζει από τις γραμμές αυτές.
Αυτό είναι το Αντίδωρο προς του ηρωικούς κατοίκους της που δίνουν μάχες επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς και τα νησιά που με τις εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κράτησαν και την εταιρεία όρθια τόσες δεκαετίες.

Δεν κάνουν εκσυγχρονισμό

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία με αυτή την τακτική της, ουσιαστικά, πιέζει το υπουργείο να δώσει παράταση στην κίνηση των ιπτάμενων δελφινιών της… χωρίς να προχωρήσει στον απαιτούμενο τόσα χρόνια εκσυγχρονισμό τους, για να μην έχει καμιά επιβάρυνση!
Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για τον Θοδωρή Δρίτσα, που γνωρίζει καλά τι παίζεται εδώ και τις αθλιότητες συμβαίνουν, αφού εκτός από υπουργός Ναυτιλίας –που επί χρόνια διαμαρτυρόταν- είναι και βουλευτής της περιφέρειάς μας.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος… ιδού και το πήδημα, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

• Η αθλιότητα εις βάρος των νησιών δεν πρέπει να περάσει κύριε Δρίτσα!

limani24
 
Top