Η φορολαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει λουκέτο σε ακόμη έναν κλάδο της ελληνικής οικονομίας....




Το προωθούμενο νομοσχέδιο για το φόρο αλκοόλης που δεν έχει συζητηθεί με τα μικρά ζυθοποιία τοποθετεί αντικίνητρα στην ανάπτυξη των ανεξάρτητων ελληνικής ιδιοκτησίας ζυθοποιιών, τους λέει δηλαδή όσο εσείς μεγαλώνετε τόσο εμείς θα σας τιμωρούμε και θα σας αφαιρούμε το φορολογικό σας πλεονέκτημα και άρα και ανταγωνιστικότητα!

Δεν γνωρίζουμε πως έφτασε αυτή η ρύθμιση στο τραπέζι δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν μόνο αφαιρεί ανταγωνιστικότητα από εμάς τους μικρούς.

Με την ευνοϊκότερη φορολογική αντιμετώπιση των μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιείων ο Ευρωπαϊκός Νομοθέτης προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξη της ιδιωτικής, περιφεριακής, οικογενειακής επιχειρηματικότητας στον κλάδο της ζυθοποιίας, κλάδος το συντριπτικό ποσοστό του οποίου ανήκει αυτή τη στιγμή σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

Για έναν ανεξήγητο λόγο η ελληνική κυβέρνηση απεμπολεί μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχει να υποστηρίξει έναν κλάδο που βρίσκεται στα σπάργανα και αναπτύσσεται!

Αν η κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει τα μικρά ζυθοποιεία ο φόρος έως 100.000 HL θα μπορούσε να είναι και μηδέν έτσι και αλλιώς αυτό αφορά λιγότερο από το 1.5 % της ελληνικής μπύρας που είναι όμως 100% ελληνικής ιδιοκτησίας! Μικρά, περιφερειακά και οικογενειακά, χωρίς πρόσβαση στο διεθνές χρήμα.
 
Top