...ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ....
...ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ..Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ";

Το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη  είχε στραφεί εναντίον της Ελενας Παναρίτη, για τη θητεία της δίπλα στον πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, αφού προηγουμένως είχε οδηγήσει τη χώρα του στον γκρεμό.
Μιλώντας στην Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, είχε πει τότε ο κ.Τσίπρας «Έχετε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κ. Παναρίτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που ήταν ειδικευμένη στο real estate και σύμβουλος ενός προέδρου χώρας που αυτή τη στιγμή έχει είκοσι χρόνια κάθειρξη, του Περού».
Η κ.  Παναρίτη, το 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εγκεφαλικά λέγοντας «Δεν είναι το πρόβλημα, να κόψουμε λίγο τους μισθούς, να κόψουμε λίγο τις συντάξεις και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούν ατυπικότητες στον κόσμο, ατυπικότητες στην αγορά, ατυπικότητα στην κοινωνία»!

Η Αυγή έγραφε για την κ. Παναρίτη
«Όταν ο κ. Παπαδήμος αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η αγορά άρχισε να ανησυχεί. Γι’ αυτό και γρήγορα κυκλοφόρησε το όνομα της Έλενας Παναρίτη, που είχε δουλέψει για τη Διεθνή Τράπεζα και κατέχει τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα είναι οι δύο θεσμοί που, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θεωρούνται ελαφρώς πιο ευπρόσδεκτοι από το τέρας της αποκαλύψεως. Οι πολιτικές που πρότειναν και επέβαλαν οδήγησαν αποδεδειγμένα την Αργεντινή στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και τη ΝΑ Ασία στη μεγάλη κρίση του 1997. Δεν είναι τυχαίο πως, μετά το 2000, οι περισσότερες χώρες φρόντισαν να απεμπλακούν και από τους δύο. Μέχρι το 2007 οι μοναδικοί μεγάλοι οφειλέτες του ΔΝΤ ήταν η Τουρκία και το Πακιστάν, χώρες στρατηγικά συνδεδεμένες με τις ΗΠΑ» είχε γράψει η εφημερίδα, ενώ ειδικά για το Περού η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο "η κατάρα των καλών προθέσεων", αναρωτιόταν το Σεπτέμβριο του 2009, αν η κα Παναρίτη είναι "αρπακτικό".
http://www.press-gr.com/
 
Top