Με Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για παύση διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ...
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!

Η τροπολογία ανταποκρινόταν στο πάγιο αίτημα των αιρετών που υπερασπίστηκαν το δίκιο των εργαζομένων...

Διευκολύνεται η κατοχύρωση πάγιων και διαρκών αναγκών στους εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) που ψήφισε χθες η Βουλή. 

Και αυτό γιατί καταργούνται οι ποινικές ευθύνες των δημάρχων, περιφερειαρχών, επικεφαλής επιχειρήσεων ΟΤΑ σε περίπτωση που δεν άσκησαν έφεση, κατά την τελευταία 5ετία, στην αναγνώριση της σχέσης εξαρτημένης εργασίας συμβασιούχων των ΟΤΑ. 

Οι ποινικές ευθύνες αυτές των αιρετών και των επικεφαλής δημοτικών επιχειρήσεων προβλέπονται από το νόμο του «Καλλικράτη» (ν. 3852/2010), σύμφωνα με οποίο, όποιος από τους παραπάνω δεν τηρούσε τα σχετικά καθήκοντά του, κινδύνευε με έκπτωση από το αξίωμα του ή ακόμα είχε και ευθύνη με την ατομική περιουσία του. 

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι «αίρεται το αξιόποινο των πράξεων που έλαβαν χώρα μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και παύουν οριστικά οι ποινικές, πειθαρχικές διώξεις και παύει κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος αιρετών εκπροσώπων των ΟΤΑ καθώς και υπαλλήλων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, επί υποθέσεων σχετικών: 

•με την άσκηση ενδίκων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών του προσωπικού των ΟΤΑ και του προσωπικού δημοτικών νομικών προσώπων (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) 

•με την παράταση ισχύος συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου του εν λόγω προσωπικού».

ΣΧΟΛΙΟ : ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ  ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

 
Top