Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κάποιος την διαμονή του σε ένα ξενοδοχείο, είναι να μάθει αυτά που πρέπει να ξέρει αλλά δεν του λέει κανείς.
Το MailOnline Travel έφτιαξε μία λίστα με όσα τα ξενοδοχεία προσπαθούν να κρατήσουν κρυφά από τους πελάτες τους.
Τα ξενοδοχεία συνήθως προσφέρουν προμήθεια έως και 30% σε σάιτ μέσω των οποίων κλείνει κάποιος την διαμονή του σε κάποιο ξενοδοχείο, έτσι είναι καλύτερα για τον πελάτη να επικοινωνεί ο ίδιος με το ξενοδοχείο για να κάνει την κράτησή του.
Μελέτη του πανεπιστημίου του Houston αποκάλυψε ότι τα κοντρόλ της τηλεόρασης και οι διακόπτες, είναι τα αντικείμενα που έχουν τα περισσότερα μικρόβια σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.
hotel_2.JPG
Οι καθαρίστριες συνήθως καθαρίζουν επιφανειακά τα δωμάτια, οπότε καλό είναι να το σκεφτεί κανείς διπλά πριν ακουμπήσει το οτιδήποτε.
Σύμφωνα με την μελέτη, βακτηρίδια υπάρχουν στα καπάκια της τουαλέτας και τους νιπτήρες.
Ο Jacob Tomsky, που εργάστηκε σε δύο ξενοδοχεία σε Νέα Ορλεάνη και Νέα Υόρκη, παραδέχτηκε, μιλώντας στο MailOnline Travel ότι οι θάνατοι σε δωμάτια ξενοδοχείου είναι συχνότεροι από ότι φαντάζεται κάποιος.
hotel_7.JPG
"Δεν είναι κάτι που τα ξενοδοχεία δημοσιοποιούν με ευκολία, έτσι κάνουν τα πάντα για να περάσει απαρατήρητο ένα τέτοιο γεγονός", σημειώνει.
Μετά από ένα θάνατο σε δωμάτιο ξενοδοχείου, η σoρός απομακρύνεται, το δωμάτιο απολυμαίνεται, καθαρίζεται και δίδεται στους επόμενους πελάτες, το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα όπως σημειώνεται είναι απαγορευμένο στους υπαλλήλους να μιλήσουν για τον όποιο θάνατο σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
hotel_5.JPG
Μην πίνετε από τα ποτήρια ενός ξενοδοχείου. Σύμφωνα με έρευνα του Fox News, πολλά ξενοδοχεία δεν ξεπλένουν καν τα ποτήρια που βρίσκονται στο μπάνιο μετά την αλλαγή πελάτη.
Μάλιστα σύμφωνα με κρυφή κάμερα, υπάλληλοι καθάριζαν τα ποτήρια με... πανί.
Αποφεύγετε να κάνετε κράτηση για την ίδια ημέρα αφού σε αυτή την περίπτωση θα πληρώσετε το δωμάτιο πιο ακριβά.
Δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε τα μισοάδεια σαμπουάν και σαπουνάκια στο ξενοδοχείο, αφού αυτά δεν ξαναγεμίζονται αλλά τα πετούν στα σκουπίδια. Το ξενοδοχείο Marriott, πληρώνει 20 εκατ. δολάρια το χρόνο για καλλυντικά, σαμπουάν και σαπούνια μπάνιου.
Αν δεν έχετε κάνει κράτηση από ταξιδιωτικά σάιτ, όπως το Expedia, δεν χρειάζεται να πληρώσετε πρόστιμο αν αλλάξετε την ημερομηνία διανυκτέρευσης σας.
Αποφεύγετε να πίνετε καφέ από την καφετιέρα ενός δωματίου ξενοδοχείου, γιατί με βάση την έρευνα του ABC News, αυτές συνήθως δεν καθαρίζονται αλλά απλά αλλάζεται το φίλτρο.
hotel_6.JPG
Πάντα καθαρίζετε ο ίδιος την καφετιέρα πριν την χρησιμοποιήσετε.
Φροντίστε να μάθετε οι ίδιοι που μπορείτε να φάτε και να πιείτε ένα ποτό αν το επιθυμείτε, γιατί τις περισσότερες φορές, για τα μέρη που συντείνουν τα ξενοδοχεία πληρώνονται προμήθεια.
hotel_3.JPG
Οι κάρτες-κλειδιά ενός ξενοδοχείο δεν ακυρώνονται αμέσως μόλις λήξη η διαμονή σας, οπότε μπορείτε να κυκλοφορήσετε για κάποιες ώρες στους κοινόχρηστους χώρους ενός ξενοδοχείου.
Τα δωμάτια του τελευταίου ορόφου έχουν υψηλότερα ταβάνια, καλύτερη θέα και λιγότερο θόρυβο, ενώ μεγαλύτερα είναι και τα γωνιακά δωμάτια.
Ελέγξτε τα ποτά στο μινι μπαρ, αφού πολλοί πελάτες δεν πληρώνουν για την χρήση τους και ίσως κληθείτε να πληρώσετε για κάτι που δεν καταναλώσατε.
Ρωτήστε πριν χρησιμοποιήσετε το ψυγείο, αφού κάποια μεγάλα ξενοδοχεία χρεώνουν για την χρήση του ψυγείου.
πηγη newmoney.gr
 
Top