Φωτογραφίες μικρών κοριτσιών και αγοριών, οπλισμένων με πολεμικά όπλα για το "μάθημα πατριωτισμού" σε ένα νηπιαγωγείο της Αγίας Πετρούπολης έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες, καθώς οι οργανωτές αυτού του "εκπαιδευτικού" μαθήματος υποστηρίζουν ότι ο χειρισμός όπλων πρέπει να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα.
Τα μικρά παιδιά, ηλικίας 5-6 χρονών, φωτογραφήθηκαν κρατώντας Καλάσνικοφ και εκτοξευτές οπλοβομβίδων. Σύμφωνα με τους οργανωτές τα όπλα αυτά ήταν απλώς αντίγραφα. Ορισμένοι από τους μαθητές φορούσαν μπερέδες και κράνη ενώ δίπλα τους στέκει ένας άνδρας με στολή του ρωσικού στρατού.
Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
"Γιατί ένα παιδί να μην έχει το δικαίωμα να φέρει όπλο;" είπε από την πλευρά του ο Γιούρι Ντοροζίνσκι, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του "Κόκκινου Άστρου", μιας οργάνωσης πολιτών οι οποίοι ασχολούνται με πάθος με την πολεμική ιστορία και βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του "πατριωτικού μαθήματος" παρέχοντας τα αντίγραφα των όπλων.
Το "μάθημα" αυτό ήταν ενταγμένο στη γιορτή για την "Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας" που τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου. "Είναι ηλίθιο να τους μαθαίνεις τον πατριωτισμό χωρίς να τους δείχνεις" ποια είναι η πραγματικότητα, πρόσθεσε ο Ντοροζίνσκι τονίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών υποστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή.
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο πολλοί Ρώσοι έκαναν λόγο για "σκανδαλώδη" πρωτοβουλία, ιδίως επειδή αφορούσε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.
(Πηγή: ΑΠΕ)
 
Top