Ένα οχτάχρονο κορίτσι ίσως βρέθηκε κοντά στη θεραπεία του καρκίνου!...



Η μικρή Καμίλα Λισάντι από το Μάντσεστερ ρωτήθηκε από τον μπαμπά της, Μάικλ,

ο οποίος είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, πώς θα θεράπευε εκείνη τον καρκίνο.

Η οχτάχρονη το σκέφτηκε για λίγο και στη συνέχεια πρότεινε τη χρήση αντιβιοτικών. Όπως «όταν έχω ένα πόνο στο λαιμό», είπε.


Ο καθηγητής και η σύζυγός του Φεντερίκα Σόντιγκια, η οποία είναι επίσης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, τέσταραν τη θεωρία της κόρης τους στο εργαστήριο και έμειναν έκπληκτοι όταν διάφορα φθηνά και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά κατέστρεψαν καρκινικά κύτταρα.

Κάποια αντιβιοτικά εμποδίζουν τα κύτταρα να δημιουργήσουν μιτοχόνδρια, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια. Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που δημιουργούν όγκους και τους διατηρούν, συχνά έχουν υψηλό αριθμό μιτοχονδρίων.



Οι έρευνες απέδειξαν ότι τέσσερα κοινά αντιβιοτικά, τα οποία κοστίζουν περίπου 8 λεπτά του ευρώ την ημέρα κατέστρεψαν καρκινικά βλαστικά κύτταρα σε δείγματα από όγκους του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου. Το βασικότερο μάλιστα είναι ότι παράλληλα τα αντιβιοτικά δεν έβλαψαν τα υγιή κύτταρα. Ο καθηγητής πιστεύει τώρα ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια φθηνή και ασφαλής μέθοδος



για τη θεραπεία του καρκίνου, χάρη στην πρόταση της κόρης του.

«Μας είχε ακούσει να μιλάμε πολύ για τον καρκίνο και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να τη ρωτήσουμε τι σκέφτεται για τη θεραπεία του. Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ αφελές να πιστέψω ότι θα μπορούσε να θεραπευτεί ο καρκίνος με αντιβιοτικά, αλλά τελικά η Καμίλ είχε δίκιο», ανέφερε ο πατέρας της.





 
Top