foititriaΜέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμες οι δύο υπουργικές αποφάσεις για τις μετεγγραφές, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσουν οι ...
αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι υπολογίζονται σε 15.000-30.000.
Μετεγγραφές θα επιτρέπονται: 
- Σε πανομοιότυπο τμήμα (δηλαδή πλήρους αντιστοίχισης) μετά τη γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ.
- Οχι στο πλησιέστερο της οικίας ίδρυμα, αλλά «εκεί που είναι το σπίτι των γονέων ή του αδελφού/-ής που σπουδάζει», ειδικά αν πρόκειται για τα κεντρικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και Πάτρα. Μόνο αν πρόκειται για περιφερειακά ιδρύματα, η μετεγγραφή μπορεί να γίνει στο ίδρυμα προτίμησης του αιτούντος.
- Με μετακύληση σε κοντινό ίδρυμα από αυτό της προτίμησης του ενδιαφερόμενου, αν και εφόσον υπάρχει ίδιο τμήμα (ειδικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη). Αμα τη ανακοινώσει των μέτρων, θα γίνουν γνωστά και τα κριτήρια κατανομής των μετεγγραφομένων, στα οποία -πάντως- δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνονται και τα μόρια σε συνάρτηση με τη βάση του ιδρύματος. «Αν κάποιος έρχεται από Λάρισα ή Πάτρα στην Αθήνα για Πολιτικές Επιστήμες, η απάντηση είναι ότι υπάρχει και το Πάντειο», τόνισε ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή.
- Με τη λήψη πρόσθετων μέτρων στις περιπτώσεις όπου «η ποσότητα σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνει τα τμήματα. Τότε θα επανεξετάζεται».
- Με αυστηρότερους όρους πιστοποίησης της αναπηρίας, συμπεριλαμβανομένης της βεβαίωσης από το ΚΕΠΑ και όχι απλώς από γιατρό του ΕΣΥΠ.
- Με αμοιβαιότητα θέσεων από περιφερειακό ίδρυμα σε κεντρικό.
 
Top