Και νέες απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2015, πέραν των 6.500 που έχουν συμφωνηθεί να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014, φέρεται να αξιώνει η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση! Συγκεκριμένα, η τρόικα φέρεται να πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περίπου 4.000 επιπλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2015, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό το επιχείρημα πάνω στο οποίο βασίζεται το συγκεκριμένο αίτημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποφύγει τις επιπλέον απολύσεις, επιχειρηματολογώντας ότι μέχρι τώρα είναι συνεπής στις μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Σημειώνεται ότι βάσει των συμφωνηθέντων του μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε περίπου 6.500 απολύσεις ακόμη μέσα στο 2014. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, είπε ότι η δέσμευση αυτή θα τηρηθεί, ενώ επισήμανε ότι το κόστος της μισθοδοσίας έχει μειωθεί ήδη 30% και ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί.
Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση προσπαθεί να συμπεριληφθούν στον αριθμό των 6.500 απολύσεων και οι περίπου 3.500 συμβασιούχοι που έχουν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες τους, αλλά παραμένουν στις θέσεις τους χάρη στις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Εάν η πλευρά της τρόικας το δεχτεί τότε ο αριθμός των «νέων» απολύσεων που θα γίνουν από τη δεξαμενή όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μειώνεται περίπου στις 2.500.
 eklogika.gr
 
Top