Να ανοίξουν τα καταστήματά τους τις δύο Κυριακές της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προτρέπει τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.





Υπενθυμίζεται ότι με υπουργική απόφαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους, αλλά μέχρι στιγμής οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες μποϊκοτάρουν το μέτρο, ακολουθώντας το προηγούμενο καθεστώς, που προέβλεπε λειτουργία των καταστημάτων δέκα Κυριακές ετησίως. Σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) αποφάσισε να συστήσει στα μέλη του να μην αλλάξουν στάση. Έτσι, με απόφασή του καλεί τους καταστηματάρχες και καταναλωτές να τιμήσουν το 96% του εμπορικού κόσμου, που δήλωσε ότι δεν επιθυμεί καμία επιπλέον κυριακάτικη λειτουργία, πέρα από τις δέκα ετησίως. «Η αγορά είναι η πλέον αρμόδια να κρίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας και οι οποίες θεωρούνται ότι θα έχουν λόγο προσέλευσης του καταναλωτή στην αγορά και προοπτικές καταναλωτικής κίνησης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι προτεινόμενες, από τον ΕΣΘ, ημερομηνίες για κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι αυτές που είχαν καθοριστεί με την προηγούμενη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για τις 10 Κυριακές. Έτσι, αυτές που υπολείπονται έως το τέλος του έτους είναι στις 7 και 14 Σεπτεμβρίου (στη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ), στις 2 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή εκπτωτικής περιόδου), στις 14 και 21 Δεκεμβρίου, (προτελευταία και τελευταία Κυριακή προ Χριστουγέννων αντίστοιχα) και 28 Δεκεμβρίου (τελευταία Κυριακή πριν από την Πρωτοχρονιά). Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.



makthes.gr

http://i-secret.blogspot.com/
 
Top