Τι καταγγέλλει ο Aλεξης Μητρόπουλος...

Επιτετραμμένος εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ θα παρακολουθεί τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και τη διαδικασία κρατικής εγγύησης μόνο της βασικής σύνταξης. Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος. Σύμφωνα με...
τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με απόφαση της κυβέρνησης στις 8 Μαΐου 2014 ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ Peter Ratcliffe ορίστηκε Επίτροπος της Τρόικα στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Ο Αλέξης Μητρόπουλος σημειώνει ότι τοποθετήθηκε ήδη σε οργανωμένο γραφείο στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Κύριο καθήκον του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ θα είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας κατάργησης των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος - βιωσιμότητας των Ταμείων από 1-7-2014, καθώς επίσης και την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού νόμου (ν. 3863/2010), που ορίζει ότι από 1-1-2015 το κράτος θα εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη που ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ» επισημαίνει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι μετά τις τριπλές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την εφαρμογή των πιο σκληρών μνημονιακών συστημάτων που έχουν ψηφιστεί, βάσει της ρήτρας της διαρκούς ανταγωνιστικής υποτίμησης όλων των παροχών του Κοινωνικού Κράτους. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου 2015-2018 (ν. 4263/2014), σύμφωνα με το οποίο οι κοινωνικές δαπάνες του Ελληνικού Κράτους το 2018 θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας» τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

 nonews-NEWS
 
Top