Έχοντας απολαύσει οικογενειακώς ένα χορταστικό γεύμα, συνηθίζουμε να σερβίρουμε και το καθιερωμένο φρούτο. Κι όμως αυτή η τακτική κάθε άλλο παρά καλό κάνει στον οργανισμό μας καθώς σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, τα ένζυμα που εκκρίνονται αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού εμποδίζουν τη βέλτιστη απορρόφηση των συστατικών και των βιταμινών των φρούτων.
Τα περισσότερα φρούτα περνούν εύκολα από το στομάχι προς το έντερο, το πολύ σε 20 λεπτά. Όταν όμως τρως φρούτα αμέσως μετά το γεύμα, αυτά παραμένουν στο στομάχι μέχρι να ολοκληρωθεί η πέψη των υπολοίπων τροφών κι έτσι καθυστερεί η πέψη τους ενώ ταυτόχρονα όση ώρα περιμένουν, αλλοιώνονται, αρχίζει η σήψη τους και η τελική θρεπτική αξία που θα αποδώσουν μειώνεται.
Αν λοιπόν σας αρέσει να τρώτε το φρούτο σας αμέσως μετά το φαγητό, μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Η κατάλληλη ώρα για φρούτο είναι έως και μία ώρα πριν από το γεύμα ειδάλλως θα πρέπει να περιμένετε 2 με 3 ώρες μετά το κυρίως γεύμα σας.
Πηγή: Infokids.gr