Σε ένα μήνα φυλάκιση και πρόστιμο 550 δολαρίων για κατανάλωση αλκοόλ καταδικάστηκε ο ντράμερ των Scorpions, Τζέιμς Κότακ. Ο 51χρονος, ο οποίος κρατείται από τις 3 Απριλίου –όταν και συνέβη το περιστατικό- από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος και να απελαθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.







Ο δημοφιλής μουσικός συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι για απρεπή συμπεριφορά, λίγο πριν την επιβίβασή του στο αεροπλάνο. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος θα ταξίδευαν στο Μπαχρέιν για συναυλίες.



Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Κότακ ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του, εξύβρισε τις αρχές και αποκάλεσε «αγράμματους Μουσουλμάνους» τους άνδρες της ασφάλειας. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι ούρλιαζε πως δεν θέλει να ταξιδέψει με Πακιστανούς και Αφγανούς.



«Δεν έβρισα τους Μουσουλμάνους ή το Ισλάμ. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν ήμουν μεθυσμένος», δήλωσε, αρνούμενος τις κατηγορίες. Ωστόσο παραδέχτηκε πως ήταν πράγματι μεθυσμένος.





 
Top