Κωμικοτραγικές είναι οι ιστορίες που εκτυλίσσονται καθημερινά στα κατά τόπους λογιστικά γραφεία της Ξάνθης τις τελευταίες ημέρες και μετά την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα...



Στο άκουσμα πως το κράτος θυμήθηκε προεκλογικά να καταβάλλει το εν λόγω επίδομα σε μια σειρά από δικαιούχους, τα λογιστικά γραφεία της περιοχής, κατακλύστηκαν από πολίτες που αναζητούσαν μανιωδώς τρόπο να... ζεσταθούν οι τσέπες τους.

Το πρωί της Τρίτης μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι λογιστές που καταφθάνοντας στους χώρους εργασίας τους αντίκριζαν πολίτες να τους αναμένουν ώστε να καταβάλλουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τη σχετική αίτηση.

Βέβαια, το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών δεν άργησε να τεθεί εκτός λειτουργίας το πρωί της ίδιας ημέρας, προφανώς από τη μεγάλη ζήτηση από πλευράς των πολιτών, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία τους για το εάν είναι τελικώς δικαιούχοι και εάν θα τους καταβληθεί το επίδομα.

Την ίδια στιγμή τα τηλέφωνα των λογιστών παίρνουν «φωτιά» με τους ενδιαφερόμενους να ζητούν πληροφορίες γύρω από το τι χρειάζεται να προσκομίσουν για την υποβολή των αιτήσεων.

Δεν λείπουν βέβαια και τα... παρατράγουδα καθώς και οι απέλπιδες προσπάθειες ορισμένων να βρουν τρόπο να πάρουν τα πολυπόθητα χρήματα.

Μια κάτοικος μάλιστα της Ξάνθης ζήτησε από γνωστό λογιστικό γραφείο να της υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα στο όνομα ενός συγγενικού της προσώπου, που απεβίωσε μόλις, ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για τα έξοδα της κηδείας του!

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ωστόσο και μόνο η πρόταση προκάλεσε προβληματισμό για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των πολιτών που διψά για πηγές εσόδων.

Ήδη, από την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, χιλιάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν να τις συμπληρώσουν ηλεκτρονικά και να ενημερωθούν για το εάν τελικά δικαιούνται ή όχι από το μέρισμα.

Άξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός πως ακόμη και το Μεγάλο Σάββατο υποβάλλονταν αιτήσεις, ενώ μέχρι την Τρίτη πανελλαδικά είχαν υποβληθεί περισσότερες από 140.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 25.000 είχαν ήδη εγκριθεί ενώ 40.000 είχε απορριφθεί.



 
Top