nai-o-alekshs-tsipras-sthrizei-giwrgo-stathakh-ti-den-katalabes
Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Υπάρχουν πολλοί οπαδοί και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί ο Τσίπρας καλύπτει τον Σταθάκη και μάλιστα τον υπερασπίζεται με πάθος, καλύπτοντας τα «φάλτσα» με επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και καταγγελίες εναντίον της «μονταζιέρας» του Μαξίμου. Και αναρωτιούνται γιατί- βλάκες δεν είναι, αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι εννοεί ο Σταθάκης όταν δηλώνει ότι «τους φορολογικούς συντελεστές δεν θα τους αλλάξουμε». Δεν χρειάζονται καμιά «μονταζιέρα» να τους το εξηγήσει.

Τι είναι αυτό που δεν αντιλαμβάνονται αυτοί που αναρωτιούνται; Ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να υιοθετείς όλα τα αιτήματα όλων των κοινωνικών ομάδων όταν βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση και του να υλοποιείς τις υποσχέσεις σου αν σου τύχει να γίνεις κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ειδικά οι οικονομολόγοι, γνωρίζουν ότι ούτε το μνημόνιο μπορείς να το αλλάξεις με ένα νόμο, ούτε τσαμπουκά να πουλήσεις σε όλη την Ευρώπη, ούτε τα μεροκάματα να τα πας στο χιλιάρικο σε πέντε μέρες. Κάποια πράγματα από αυτά, συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Σταθάκης, ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος, έχουν αναλάβει να τα επικοινωνούν. Έστω και αν χρειαστεί την επομένη να κάνουν διευκρινίσεις ή και αυτοδιαψεύσεις- όπως ο Σταθάκης στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του κόμματος, όταν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις αρχίζουν να σκαλώνουν, είναι αναγκασμένος να βγει με αριστερή φρασεολογία, με σκοπό να ενισχύσει το αντιμνημονιακό προφίλ. Να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, στους παλιούς ΠΑΣΟΚους. Δεν μπορεί όμως- ταυτοχρόνως, να αδειάζει και όσους τα λένε. Αφού και γνωρίζει και συμφωνεί- όπως λένε κατηγορηματικά, καλά ενημερωμένοι κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Και αυτό, όσο και αν διαφωνούν (και διατυπώνουν δημοσίως τις διαφωνίες τους) ο Λαφαζάνης και ο Νταβανέλλος, οι οποίοι τονίζουν ότι ορισμένοι διατυπώνουν απόψεις που δεν έχουν εγκριθεί από το κόμμα.

Το γαϊτανάκι θα κρατήσει επί μακρόν, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Και όσο κρατάει, θα μεγιστοποιείται η αγωνία της «αριστερής» αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κινδυνεύει αν κερδίσει τις εκλογές, να αποτελέσει μια… μικρή παρένθεση…



Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr
 
Top