Κτίριο στην Ιαπωνία είναι κατασκευασμένο από περίπλοκο δικτυωτό ξύλινο πλέγμα.





























Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Kengo Kuma και οι συνεργάτες του (ΚΚΑΑ), κατασκέυασαν ένα κτίριο με περίπλοκο δικτυωτό ξύλινο πλέγμα για το κατάστημα επιδορπίων SunnyHills, το οποίο ειδικεύεται στα παραδοσιακά ταϊβανικά κέικ ανανά. Το τριώροφο κτίριο βρίσκεται σε μία πυκνοκατοικημένη γειτονιά στην οδό omotesando της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, στο Τόκιο.



Η κατασκευή, η οποία δίνει την αίσθηση ενός δάσους μέσα στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιεί μία τεχνική που ονομάζεται "jiigokugumi", μία αρχαία ιαπωνική τεχνική που ενώνει τα επιμέρους μήκη μαζί, χωρίς τη χρήση κόλλας ή καρφιών.



Η περίπλοκη δομή είναι εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά καλάθια από μπαμπού, όπου η γωνία του ξύλινου πλέγματος είναι μοναδική, αφού σε αντίθεση με τις συμβατικές 90 μοίρες, τα μήκη έχουν συναρμολγηθεί υπό γωνία 30 και 60 μοιρών.



Τα γεωμετρικά ανοίγματα που διαμορφώνονται μεταξύ των ξύλινων κομματιών επιτρέπουν στο φως του ήλιου να φωτίζει επαρκώς το εσωτερικό μέρος του χώρου, προσφέροντας παράλληλα προστασία της ιδιωτικής ζωής. Στρωμένο με ένα φυσικό πάτωμα φελλού, το νεότερο σχέδιο του Kuma πρόκειται για ένα γλυπτό της αρχιτεκτονικής.





http://pestanea.blogspot.com/
 
Top