Σύμφωνα με το τοπικό ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης dete.gr μια υπόθεση που θυμίζει εκείνη του χωριού Κωσταλέξι στη Λαμία το 1978 εξελίσσεται στην Πάτρα...

Η οικογένεια «κλειστή» και σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν, μάνα και κόρη κρατούν «κλεισμένο» στο σπίτι τον ανάπηρο γιο της οικογένειας προκειμένου να λαμβάνουν τα χρήματα που παίρνει.

Οι καταγγελίες μιλούν για μία μητέρα με απίστευτη θρησκοληψία, που όμως δεν αντιμετωπίζει όπως πρέπει το παιδί της, ο οποίος μάλιστα έχει διακριθεί για τις επιστημονικές του γνώσεις.

Το αγόρι της οικογένειας έχει αναπηρία σε υψηλό ποσοστό, αντιμετωπίζει νευρολογικά προβλήματα και έχει μειωμένη ακοή, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να σπουδάσει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Όπως ο ίδιος ομολόγησε σε φιλικά του πρόσωπα, εδώ και πολλά χρόνια είχε «περιοριστεί» από την οικογένειά του προκειμένου να του παίρνουν (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) τα χρήματα που του ανήκουν ακόμη και από μία σύνταξη που λαμβάνει από τον εδώ και χρόνια πεθαμένο πατέρα του.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έχει αναγκασθεί να μιλήσει για το δράμα που αντιμετωπίζει και σε γνωστό Σύλλογο που ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις, και ο οποίος προσπαθεί με την δέουσα ευαισθησία να βοηθήσει.

Ο «Κόσμος» μίλησε με εκπρόσωπο του συγκεκριμένου συλλόγου, ο οποίος γνώριζε το περιστατικό και μας αποκάλυψε ότι είναι πολύ δύσκολη η περίπτωσή του.

Τελευταία δε, το αγόρι, κατάφερε να βγαίνει από το σπίτι, όμως αφού ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση με την μητέρα του. Ωστόσο μέχρι πριν από δύο χρόνια είχε να βγει από το σπίτι για χρονικό διάστημα άνω των δέκα ετών.

Για να αντιληφθεί κάποιος τις επιστημονικές του γνώσεις, αρκεί μία «περιήγηση» στο διαδίκτυο καθώς οι επιστημονικές του εργασίες (Πανεπιστημιακού επιπέδου) «φιγουράρουν» παντού. 
Top