Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ" ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ 10 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....

Την ώρα που το... ποτάμι παίρνει τους «58», έμπνευσης Σημίτη, ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του Ποτάμι. Με φρασεολογία στη διακήρυξή του που απευθύνεται στους «μη προνομιούχους», στης «γης τους αδικημένους» και στους νέους, που για την ώρα αποτελούσαν προνομιακό target group του ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει στις ευρωεκλογές και μεταφέρει το πρόβλημα πλέον στο κόμμα του κ. Τσίπρα. Και αυτό γιατί θεωρείται ότι όποιο μεγάλο ή μικρό ποσοστό πάρει στις ευρωεκλογές θα το ψαλιδίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει πλέον να αποκτά ένα ακόμη κόμμα που του κόβει ψήφους.

Ο δημοσιογράφος που διεκδικεί και αυτόν τον ρόλο του σωτήρα, έχοντας τις ευλογίες του Mega, μέσω του οποίου έγινε γνωστός, ανήκε στον κύκλο του Γιώργου Παπανδρέου και λειτουργούσε ως άτυπος σύμβουλος τόσο του πρώην πρωθυπουργού όσο και των... εκσυγχρονιστών.
 

Κεντροαριστερά
Στόχος του είναι το Ποτάμι που δημιούργησε να έχει υπερκομματικό χαρακτήρα και να κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ισως γι' αυτό ερμηνευόταν ως μια κίνηση για τη μετάλλαξη των «58» σε κάτι άλλο, χωρίς παλαιούς πολιτικούς, τουλάχιστον στην πρώτη φάση του.
Οπως είπε και ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του αλλά και στο άρθρο-μανιφέστο για το Ποτάμι, στο κόμμα αυτό θα είναι άνθρωποι καθημερινοί, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική από όλα τα κοινωνικά στρώματα.«Πρόκειται για φοιτητές, διανοούμενους, οικονομολόγους, εργάτες, καλλιτέχνες, ανέργους, εμπόρους, γιατρούς, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη, τη δύναμη της λογικής και του δίκιου, όπως γράφει ο ίδιος στο protagon, φωτογραφίζοντας τους υποψηφίους του, τους οποίους πρόκειται να ανακοινώσει την Τρίτη.
 
Διψήφια ποσοστά
Ο στόχος του είναι επίσης να μην γίνει ένα πυροτέχνημα, αλλά ένα κόμμα που θα σημειώσει μακρά πορεία στο πολιτικό σκηνικό και μάλιστα που στοχεύει σε διψήφια ποσοστά.Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μετά την Τρίτη που θα δοθεί και η επίσημη συνέντευξη Τύπου με την παρουσίαση των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο. Πρώτος σταθμός της περιοδείας θα είναι τα Χανιά.
 
Το κόμμα προς το παρόν δεν έχει οργανωτική δομή, αλλά αποτελείται από μια ομάδα που συναποφάσισε και αυτή θα είναι και η ομάδα που θα κατέβει και στις ευρωεκλογές. Θα πορευτεί έτσι όπως είναι σήμερα και το συνέδριο αλλά και όλα τα οργανωτικά που συνοδεύουν την ίδρυση ενός κόμματος θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογές.
 
Το κόμμα Το Ποτάμι θα έχει επίσης άλλη μορφή από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Θα χρηματοδοτείται από αυτούς που το πιστεύουν, με τον τρόπο που χρησιμοποίησε και ο Μπαράκ Ομπάμα όταν κατέβηκε πρώτη φορά για πρόεδρος των ΗΠΑ, και γι' αυτό ζητάει 10 ευρώ ως ενίσχυση από τους πολίτες!
 
Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία
 
Top